2017/05/23

نان همبری سریع


حالا که توضیح دادم چطوری به سرعت همبرگر درست میکنیم؛ بذار یه توضیحی هم بدم که چطور در زمان کوتاهی نونش رو درست کنیم.
باز تاکید میکنم که من این نونه رو به هر نون دیگه ای ترجیح میدم. ولی خب خوبه که آدم چندین مدل نون رو واسه موقعیتهای مختلف بلد باشه.
این نان همبرگری که تا دقایقی دیگه خواهید دید؛ نیاز به استراحت و ور اومدن نداره. یعنی یه مرحله ازش حذف شده. پس خیلی سریع تره.


آب یک لیوان 
خمیر مایه فوری 2 ق غ 
روغن یک سوم لیوان 
شکر 3 ق غ 
نمک 1 ق چ 
تخم مرغ 1 عدد 
آرد سه تا سه و نیم لیوان 



آب و شکر و نمک و تخم مرغ و روغن و خمیر مایه رو با هم مخلوط کرده و خوب هم میزنیم.
آرد رو کم کم اضافه کرده و هم میزنیم تا خمیری شه.
سه لیوان آرد رو که توی خمیر ریختیم؛ شروع میکنیم به ورز دادن. خمیر چسبناکه اما کم کم و به مرور با ورز دادن از میزان چسبندگیش کمتر میشه. اگر دیدید باز خیلی خیلی چسبناکه و برای ورز دادن اذیت میشید؛ کم کم بقیه آرد رو هم اضافه کنید.
اگر با همزن برقی خمیر رو هم میزنید که در عرض 3 دقیقه خمیرتون آماده است. اما اگر با دست ورز میدید حدودا ده دقیقه ای طول میکشه.




خمیر باید لاستیکی و لطیف اما اندکی چسبنده باشه.
شیوه ورز دادن رو قبلا  نشون دادم.



برای درست کردن نان همبری خمیر رو به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید.
و اگر میخواید نان لقمه ای درست کنید خمیر رو به 12 قسمت تقسیم کنید.



خمیر رو گرد میکنیم و مطابق تصویر از پشت جمع میکنیم.



یعنی پشتش اون شکلیه و روش این شکلی.



دستمون رو به حالت گود شدگی نگه میداریم روی خمیر و کف دستمون رو قدری روی خمیر فشار میدیم و دستمون رو دورانی حرکت میدیم. باید دوارنی حرکت بدیم و رو به پایین فشار وارد کنیم.



مشاهده میکنید که به سرعت چقدر گرد و خوشگل میشه.



به همین ترتیب هر هشت تاش رو آماده میکنیم و روی کاغذ روغنی قرار میدیم. البته میتونید هم کف سینی رو اندکی چرب کرده و خمیر ها رو روش قرار بدید. اما با کاغذ روغنی هم آسونتره هم زیر نون در نهایت کیفیت بهتری داره.

نون ها رو با فاصله زیادی از هم بچینید. که بعد از پف کردن به هم نچسبند.
حالا روی سینی رو با سلفون میپوشونیم و برای 10 دقیقه در یک محیط گرم قرارش میدیم.



این بعد از ده دقیقه است.
این عکس رو با عکس قبلی مقایسه کنید. متوجه میزان پف کردنش میشید.
من توی این سینی شش تاش رو قرار دادم و دو تای دیگه اش توی یه سینی دیگه است.



فر رو روشن کرده و روی 190 درجه سانتیگراد قرار میدیم و بعد از اینکه فر به خوبی گرم شد سینی رو توی فر میذاریم به مدت 20 دقیقه یا تا زمانی که روی نون ها خوشرنگ بشه.

مشاهده میکنید که نون ها باز توی فر که میرن بیشتر پف میکنند.




به ساعت توجهی نداشته باشید و پای فر وایسید و چکش کنید و هر وقت طلایی شد سینی رو از فر خارج کنید.
نون ها رو گرمه سرو کنید.
نونی که خمیرش دو سه ساعت بمونه تا ور بیاد کیفیتش فوق العاده است اما این نون هم به نسبت خودش کیفیت قابل قبولی داره و خوبیش به اینه که خیلی سریع میتونید ساندویچش کنید و قورتش بدید!


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

2 comments:

خسته نباشيد،
من ابن دستور رو امتحان كردم فقط چرا بعد ١٥ دقيقه روي نون ها يه ترك خورد؟
ممنون از راهنماييتون

من هرچي نُون درست مي كنم روش ترك ميخوره و شكافش أزهم باز ميشه، لطفا راهنمايي كنيد خواهشا

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...