2017/05/27

دمپخت میگو با برنج قرمز


دمپخت خیلی چیز ساده ایه. درست کردنش خیلی ساده است و خوردنش ساده تر! مخصوصا اگر نرم برش داری. یعنی اونقدری جویدن لازم نداره! در جریانید که من چه ارادتی به غذاهای نرم و پوره ای دارم! اسمش رو هم گذاشتم تنبلی در جویدن.
ما تو غذاهای سنتی بوشهر چندین مدل دمپخت میگو داریم. امروز من یه مدل دمپخت میگو که با برنج قهوه ای درست میکنم رو بهتون نشون خواهم داد منتهی با این تفاوت که به جای برنج قهوه ای از برنج قرمز استفاده کردم. چون برنج قهوه ای به وفور یافت میشه شما همین رو با برنج قهوه ای درست کنید. هیچ تفاوتی در مراحل پخت نداره.

برنج 2 لیوان 
آب چهار و نیم لیوان 
روغن 1 ق غ 
پیاز 1 عدد 
سیر 2 حبه 
میگو 200 گرم 
گوجه فرنگی 2 عدد 
رب گوجه فرنگی 1 ق غ 
زردچوبه نصف ق چ 
دارچین ربع ق چ 
فلفل قرمز و نمک 
سس ووستشیر 1 ق غ 



این برنج قرمزه که مروارید جون واسه من از سریلانکا سوغاتی آورده بودند. برنج قرمز یا red rice نژادی از برنج هستش که سبوس یا لایه بیرونیش قرمز رنگه. این نوع برنج هم مثل برنج قهوه ای همینطور که توضیح دادم خدمتتون بسیار مفید تر از برنج سفیده و ارزش غذایی بالایی داره. همین برنج قرمز هم خودش چند نژاد داره و با مطالعاتی که من انجام دادم خواص جالبی داره که اگر علاقمند هستید میتونید در موردش در اینترنت تحقیق کنید.

همینطور که عرض کردم شما تمام مراحل رسپی رو با برنج قهوه ای انجام بدید چون برنج قرمز چیز کم یابیه.



برنج رو میشوریم تا زمانی که آب روش زلال بشه.
بعد روش آب میریزیم و اجازه میدیدم استراحت کنه و میریم سراغ مخلفات دمپخت.



پیاز رو خورد کرده و با زردچوبه و دارچین یک دقیقه در روغن تفتش میدیم.
بعد سیر رو هم ریز خورد کرده یا رنده میزنیم و بهش اضافه میکنیم و سی ثانیه دیگه تفت میدیم.


میگو ها رو هم اضافه کرده و دو دقیقه تفت میدیم.
تمام این مدل حرارت اجاق زیاد هستش.


گوجه فرنگی ها رو خورد میکنیم.
به همراه رب گوجه فرنگی توی دیگ میریزیم و هم میزنیم.
سس ووستشیر رو هم اضافه میکنیم.
برای تهیه سس ووستشیر در خانه به این پست مراجعه کنید.



حالا با حرارت متوسط پنج دقیقه میپزیمش.
نمک و فلفل رو اضافه میکنیم.



شعله رو زیاد کرده و آب رو اضافه میکنیم.


وقتی آب به جوش اومد برنج رو توش میریزیم.



همش میزنیم و وقتی به جوش اومد در دیگ رو میبندیم. 


حرارت رو کم میکنیم تا یه قل کوچولو بزنه.
بدون اینکه در دیگ رو باز کنیم اجازه میدیم 45 دقیقه بپزه.
زیرش رو خاموش میکنیم و اجازه میدیم 15 دقیقه دیگه هم دم بکشه.



به همراه لیمو سبز تازه و جعفری خورد شده سرو میکنیم.



ما معمولا دمپخت رو نرم برمیداریم. پس من از روی عادت دمپخت برنج قهوه ای رو هم مثل برنج سفید نرم بر میدارم و همچنین این برنج قرمز رو.
 اگر شما دوست دارید دونه های برنج قهوه ای زیاد نرم نباشند با چهار لیوان آب کار کنید.
برنج قرمز هم مثل برنج قهوه ای یه طعم خاص آجیلی داره. در کل تجربه جالبی بود. دست مروارید جون درد نکنه با این سوغاتی جالبشون. انشالا شما هم قسمت شه یه بار طعمش رو تجربه کنید. میدونید که شعار همیشگی من اینه که نخورده از دنیا نریم!


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...