2017/05/09

کیک تولد یک سالگی لیانا


من نمیدونم میزان حسادت بقیه بچه ها نسبت به خواهر یا برابر کوچک ترشون چه اندازه هست اما واسه بچه ما که اگر بخوام بین یک تا ده امتیاز بدم امتیاز مهدی میشه صد! برای روشن شدن جریان به یک مورد اشاره میکنم و بحث رو میبندم:
یک هفته بعد از تولد لیانا مهدی به من گفت: "مامانی کاش خدا نی نی رو پس میگرفت."


لیانا از اون دسته از خانمهای باوقاریه که خیلی متشخص هستن و کوچکترین تجاوزی به حریم خصوصی دیگران ندارند. یعنی بچه تا این حد خانمه. داشتم با خودم فکر میکردم که اگر (روم به دیوار) لیانا شخصیت مهدی رو داشت؛ الان مهدی چه مدلی جیگر مامانش رو ریش ریش میکرد؟!



با توجه به شرایط موجود من یه تصمیم مدیریتی گرفتم و اون هم این بود که کیک تولد لیانا رو تا حد ممکن ساده اجرا کنم که حس حسادت مهدی کمتر تحریک بشه. 
بچه ها علاقه خاصی به رنگ های تند و جیغ دارند. استفاده از رنگ های قوی باعث میشه که کیک از دور هم بچه رو به سمت خودش جذب کنه. پس من باید از رنگهای ملایم و کم رنگ استفاده میکردم.




کیک تولد رو بسیار ساده اجرا کردم.
از روز قبل کیک رو پختم.
و بعد باترکریم رو درست کردم. کیک رو پوشش دادم و تزئین نهاییش رو هم با استفاده از "ویفر پیپر" یا "کاغذ خوراکی" انجام دادم. به همین سادگی. کاملا بی دردسر.




پارسال در حال عکاسی از یکی از کیک هایی که داشتم درست میکردم بودم که ناگهان لیانا از خواب بیدار شد و رفت تو مود نق نق. هیچی دیگه کیکه نیمه کاره رها شد. اما عکس های قسمت اولش رو داشتم که گفتم امروز ازشون استفاده کنم و یه تکنیک ساده رو بهتون نشون بدم.




اصلا چیز جدیدی نیست و سالهاست که اجرا میشه. اما چون اخیرا "ماسوره خامه کشی" به وفور در بازار یافت میشود گفتم بد نیست این تکنیک رو هم ببینید.
این ماسوره همینطور که مشاهده میکنید بسیار بزرگه و یک لبه صاف و یک لبه شیاردار داره.




ماسوره رو توی قیف قرار میدیم.
قیف رو با کرم پر میکنیم.
این کرم میتونه هر چیزی باشه. مثلا خامه یا باترکریم یا گنش.
سمت شیاردار ماسوره رو رو به کیک نگه میداریم و سمت صافش رو رو به خودمون.
حالا دور تا دور کیک رو با ماسوره، کرم میزنیم.




ترجیحا یه لایه قطور. اینطوری سطح کیک با سرعت بیشتری تمیز و شیک خواهد شد.




تا اینجای کار که خیلی سریع پیش رفت.
از اینجا به بعدش هم با شیوه صفحه پلکسی با سرعت برق و باد اجرا میشه.
برای دیدن تصاویر مرحله به مرحله اجرای پوشش کیک با صفحه پلکسی به این پست مراجعه نمایید.




خیلی راحت.
خیلی تمیز.
البته همینطور که مستحضر هستید یه مرحله نهایی تمیزکاری دیگه هم برای این کیک باقی میمونه که با استفاده از کارد یا پلت گرم شده هستش ولی این کیک کارش به اونجاها نکشید متاسفانه.




بر میگردیم به کیک تولد یک سالگی.
کیکمون رو میپزیم.
و پوشش میدیم.
برای کیک بیس، چندین رسپی توی سایت هست از هر کدوم که تمایل داشتید استفاده کنید.



برای کرمش هم به مبحث کرم ها مراجعه کنید.

اما اینی که در تصویر میبینید باترکریم سویسی هستش.
ميتونيد از هر كدام از باتركريمهايي كه آموزش دادم استفاده كنيد:

برای شیوه پوشش کیک با باترکریم به این پست مراجعه نمایید.



خوشبختانه در فیلد قنادی ما یه جهش خوبی در سالهای اخیر در ایران داشتیم و الان امکانات به مراتب بیشتر از سالهای قبل هست. از قالب گرفته تا مواد اولیه. همه مدل، همه رقم، همه قیمت. حتی اگر شما نتونید جنس مورد نظرتون رو در فروشگاه های لوازم قنادی شهرتون پیدا کنید؛ میتونید اون جنس رو از فروشگاههای لوازم قنادی مجازی به صورت اینترنتی خریداری کنید.
واسه روزگاری که کمبود امکانات بیداد میکرد خدا رو شکر و واسه امروز هم خدا رو شکر.

یکی از مواردی که به راحتی میشه برای تزئین کیک ازش استفاده کرد؛ پرینت خوراکیه. کاغذش از جنس نشاسته یا برنج هست و رنگش هم رنگ مجاز خوراکی. برای تهیه پرینت خوراکی کافیه طرح مورد نظرتون رو تهیه کنید و بدید براتون با پرینتر مخصوص، روی کاغذ خوراکی چاپش کنند. اونقدری هم گرون نیست.
برای تهیه پرینت باید به جایی که پرینتر مخصوص دارند مراجعه کنید. فروشگاههای لوازم قنادی و یا قنادی ها.
تو ایران چند سالی هست که رسمه عکس بچه رو چاپ میکنند و میندازن روی کیک. واقعیتش اینه که برای من غیر ممکنه بتونم کارد بردارم و فرو ببرم توی عکس بچه ام! اینم یه مدل از مشکلات روانی هست که باهاش دست و پنجه نرم میکنم. آقا برام سخته. چندش آوره. نمیتونم. از پسش برنمیام. خلاص!


این بود که چند تا طرح فانتزی با تم نوزاد رو با فوتوشاپ روی کاغذ با سایز آچهار کار کردم و بردم برای پرینت.



عمدا از طرح ساده با رنگهای ملایم استفاده کردم.
یه طرح کوچولو هم با فوتوشاپ کار کردم و انداختم یه گوشه کاغذ برای کیک تاپر.




خوبی تزئین با کاغذ خوراکی این هست که نیازی نیست سطح کیک رو تمیز و صیغلی اجرا کنیم. یعنی تا همین حدی که با پلت کار کردم کفایت میکنه. دیگه اون مرحله نهایی براق کردن با پلت گرم رو نیاز نیست انجام بدیم.
خب البته مشاهده میکنید که سطح کیک در حد قابل قبولی صاف هستش. وگرنه اگر تا این حد تمیز کار نشه نهایتا بعد از اجرای کاغذ خوراکی هم همونطور کج و کوله باقی خواهد موند.
من دو طبقه کیک رو آماده کردم و پوشش دادم.
بعد یک طبقه اش رو روی استند گذاشتم و تزئین نهایی رو شروع کردم.




متناسب با سایز کیک باید طرح رو روی کاغذ خوراکی چاپ کنیم.
من یک طرح رو روی کاغذ سایز آچهار چاپ کردم و از طول نصف کردم تا دور کیک بچسبونم.




این کاغذهای خوراکی مثل استیکر ها یا چاپ برگردون ها هستند که روی یک کاغذ براق قرار دارند و برای نصبش باید ابتدا از اون کاغذ جدا بشن.




کاغذ رو روی سطح کیک قرار میدیم و با کف دست یا نوک انگشتان روی کیک حرکت میدیم تا حرارت دستمون باعث نرم شدن باترکریم و چسبیدنش به کاغذ بشه.




میتونیم مثل تصویر قبلی یه ذره کاغذ رو بلند تر از کیک در نظر بگیریم یا اینکه با قیچی به اندازه ارتفاع کیک ببریمش.




به همین ترتیب دور تا دور کیک رو با کاغذ خوراکی پوشش میدیم.




بعدش من کیک رو توی یخچال گذاشتم تا کمی سفت بشه.
و بعد طبقه بالایی رو روی کیک قرار دادم.
و باز به همون ترتیب طبقه بالایی رو هم با کاغذ خوراکی کاور کردم.




مشاهده میکنید که نتیجه کار خیلی شیک و تمیز درمیاد. و سرعت کار هم خیلی بالاست.




من دوست داشتم یه طرح ساده شاد هم به عنوان کیک تاپر داشته باشم.
پس این طرح رو با فوتوشاپ کار کردم و قرارش دادم روی زمینه طبقه بالایی که با هم هماهنگ باشن.
با قیچی دور کار رو با فاصله از طرح برش زدم.




روی دو عدد چوب بستنی رو با مقداری خمیر فوندانت پوشش دادم و پشت و روش رو با کاغذ خوراکی پوشوندم. کاغذ خوراکی جنسش طوری هست که روی فوندانت هم به خوبی میچسبه.
کلا هر ماده ای که قدری رطوبت داشته باشه برای اینکه کاغذ خوراکی روش اجرا بشه مناسب هست.





به همین سادگی، کیک تاپر رو آماده کردم.
خیلی سریع و راحت.




دو دستی، کیک تاپر رو به دقت توی کیک فرو بردم.




و به همین سادگی کیک تولد یک سالگی آماده شد.
البته اونقدرها هم که میگم ساده نیست و چند ساعتی کار میبره. ولی به نسبت کیک تولد یک سالگی مهدی بسیار ساده است! یا حداقل خیلی بی دردسر تر.
من کاغذ رو روی باترکریم اجرا کردم اما شما میتونید با خامه و یا کرم های دیگه هم کار کنید. هرچی رطوبت کرم بیشتر باشه؛ اجراش دقت بیشتری میخواد.
کاغذ خوراکی بعد از مدتی رطوبت کرم رو به خودش جذب میکنه و با کرم یکی میشه. یعنی موقعی که کیک رو برش میزنید با بدنه کیک یکی شده و به زیبایی برش میخوره.
اگر دوست ندارید با باترکریم کار کنید میتونید از توی آرشیو کرم های سایت یه کرم دیگه رو انتخاب کنید.





خب... میشه گفت که کیک همونی شد که توی ذهنم تجسم کرده بودم. یعنی یه کیکی که دور نمای آنچنان جذابی نداره که بچه کوچولوی حساس حسود منو ناراحت کنه. اما برش های کیکی که توی بشقاب برای مهمانان قرار داده میشه طرح های کوچولوی خوشرنگ و شادی دارند که همه رو خوشحال میکنه. طرح لباس نوزاد و کالسکه و پوشک و خرس و جغجغه و توپ و شیشه شیر و اسباب بازی و یه عالمه چیزای ناز کوچولو. تو یک کلام: موضوع ختم به خیر شد!

توصیه ام برای شما اینه که اگر دارید برای بچه ها به این شیوه کیک تولد درست میکنید؛ از طرح های بزرگ با رنگ های تند استفاده کنید که کیک دور نمای زیبایی داشته باشه و باعث ایجاد هیجان در بچه و بالا و پایین پریدنش توی اتاق بشه! این برنامه ایه که من برای تولد مهدی دارم.
تولدش دو هفته دیگه است. الان یک ساله که منتظر جشن تولدشه. یعنی دقیقا از فردای روز تولدش تا الان!
برای کیک تولد لیانا من تمام تلاشم رو کردم که کیک تولد جذاب نباشه. حالا برای کیک تولد مهدی باید تمام تلاشم رو بکنم که کیک تولد بسیار جذاب باشه!!! فیلمی داریم ما با این بچه!




براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

1 comments:

سلام خانم گل میگم شما کانال تلگرام ندادین

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...