2017/06/10

نان دارچینی نروژی


اگر اهل خوردن نان دارچینی و رول دارچینی هستید و تو این مبحث تبحر دارید؛ اکیدا توصیه میکنم این یکی نون رو هم امتحان کنید.
اگر تا به حال هیچ نون دارچینی ای نخوردید و با طعمش آشنایی ندارید؛ اکیدا توصیه میکنم این یکی نون رو امتحان کنید.
یه جورایی حکم آش کشک خاله رو داره! خوردی پاته نخوردی هم پاته!
ولی جدی میگم این نونه خیلی خوشمزه است. یه بافت لطیف و نرم و پفکی داره با یه طعم شیرین ملایم.
کشورهای شمالی اروپا در درست کردن نان های مختلف شهرت دارند و این نان نروژی هم یکی از اونهاست.
همینجا تو خونه درستش کنید یا برید نروژ بخرید بخورید! کدومش راحت تره؟ انتخاب کنید!



آرد 600 گرم 
شکر 100 گرم 
نمک نصف ق چ 
خمیر مایه فوری 21 گرم 
کره 100 گرم 
شیر 400 میلی لیتر 
تخم مرغ 2 عدد 

برای فیلینگ: 
کره 150 گرم 
شکر 150 گرم 
پودر دارچین یک و نیم ق چ 

تخم مرغ 1 عدد برای روی نان ها 



آرد و خمیر مایه فوری و شکر و نمک رو توی یک کاسه بزرگ مخلوط میکنیم.
کره رو ذوب میکنیم.
من از کره خانگی استفاده کردم.
کره و شیر و تخم مرغ رو مخلوط کرده و روی آرد میریزیم.



با قاشق همش میزنیم تا مخلوط شه. میتونید هم با دست هم بزنید.



حالا شروع میکنیم به ورز دادن.
خمیر چسبناکه اما با ورز دادن کم کم از چسبناکی در میاد و فرم میگیره.
در حین ورز دادن میتونید روی سطح کار آرد بپاشید که اذیت نشید.
در کل خمیر نرم و لطیفیه و قدری هم چسبناک.
خمیرتون باید لطیف و یکدست و ارتجاعی بشه. حالا یه کاسه بزرگ رو چرب کرده و خمیر رو توش قرار میدیم.
روش رو سلفون میکشیم و میذاریم یه جای گرم تا ور بیاد.



مدت زمان استراحتش 25 دقیقه است.
بعد از این مدت خمیر قدری پف میکنه.



یک ظرف مستطیل یا مربع یا دایره یا بیضی یا هر شکل دیگه ای که دوست دارید رو انتخاب کنید.

رسپی میگه یک ظرف با سایز  24 در 33 سانتیمتر. اما آنچه من انجام دادم و شما در تصویر میبینید یه ظرف مربعیه که برای نصف رسپی ازش استفاده کردم. چون کل رسپی واسه خانواده من خیلی زیاده! و این امکان وجود داره که خودم بشینم همه رو بخورم! پس نصفش رو درست کردم و بردم دادم ملت خوردن که جون خودم رو نجات داده باشم!

پس شما یه ظرف تو همین حدود انتخاب کنید.
کف ظرف رو کاغذ روغنی میندازیم.
یک سوم از خمیر رو جدا میکنیم و کف ظرف با دست روی کاغذ روغنی پهنش میکنیم.



حالا بقیه خمیر رو برمیداریم.
سطح کار رو آرد میپاشیم.
و خمیر رو پهن میکنیم.
به شکل مستطیل با ابعاد حدودی 25 در 50 سانتیمتر.
(اگر مثل من دارید نیمی از رسپی رو درست میکنید باید این ابعاد رو هم نصف کنید. حالا کمی خمیر رو بزرگتر پهن کنید هم اشکالی نداره. رولهاتون پیچ پیچی تر میشن)

مواد فیلینگ رو مخلوط میکنیم.
دو راه دارید. یا کره رو از قبل بذارید بیرون تا کاملا نرم شه و بعد با شکر و دارچین مخلوط کنید. یا اینکه کره رو مستقیم از یخچال خارج کنید و بهش حرارت بدید تا نیمیش ذوب شه و بعد صبر کنید تا بقیه اش هم با همون حرارت موجود در کاسه نرم یا ذوب شه و بعد با شکر و دارچین مخلوط کنید.

حالا کل سطح خمیر رو با این مخلوط پوشش میدیم.

الان باید شروع کنیم به رول کردن.
از سمت بزرگترش (درازترش) باید بپیچید.
رول میکنیم تا آخر مستطیل.

و با کارد برش های دو سانتی میزنیم و به بیست قسمت تقسیمش میکنیم. (که البته من نه تا درست کردم چون رسپی رو نصف کردم و ظرفم هم مربعی هست)

رولها رو کنار هم توی ظرف روی خمیر زیرینش میچینیم.




لطافت خمیر توی این تصویر کاملا مشخصه.
از همین الان کاملا معلومه که بعد از پختن هم خیلی نرم و لطیف خواهد بود!



تخم مرغی که واسه روی نون کنار گذاشته بودیم رو توی یه کاسه میشکنیم و هم میزنیم و بعد با برس روی سطح نون ها تخم مرغ میمالیم.



حالا باز به مدت 15 دقیقه میذاریمش یه جای گرم تا ور بیاد.
مشاهده میکنید که مجددا پف میکنه و بزرگتر میشه.


فر رو روشن کرده و روی 230 درجه سانتیگراد یا 450 درجه فارنهایت قرار میدیم.
وقتی کاملا گرم شد ظرف رو توی فر میذاریم تا بپزه.
مدت زمان پخت 20 تا 25 دقیقه است. یا تا زمانی که طلایی مایل به قهوه ای و برشته بشن.


از فر خارج کرده و اجازه میدیم تا خنک شه.
البته ... شما که غریبه نیستید. میدونید من موظفم همیشه بلافاصله پس از خارج کردن از فر، یه ناخونکی به شیرینی ها و غذاها بزنم!
آقا اصلا نون ها رو باید گرمه و تازه از تنور بیرون اومده خورد. مگه نه؟
بگید: "آره!"
مرسی از تاییدتون.

چون کف ظرف کاغذ روغنی انداختیم نون به راحتی برش میخوره و خارج میشه. حتی میتونید کل نون ها رو با بلند کردن کاغذ روغنی، یکجا از ظرف خارج کنید و بعد با خیال راحت برش بزنید و سرو کنید.
ولی خداییش خیلی خوشمزه است. اصلا لطافت از سر و روی این نونه میباره.
خودتون توی عکس میتونید قضاوت کنید.
برای قضاوت طعمش هم فقط کافیه آستین بالا بزنید.
یالا!
یه افطاری خوشمزه و لطیف با یه چای دبش یا یه لیوان شیر خنک.
نوش جان!


رسپی از Nigella 


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...