2017/06/24

چیزکیک چای سبز و لیمو و عسل


یه چیزکیک با یه طعم بسیار بسیار بسیار متفاوت. که واسه هر کسی هم نیست! 
فقط واسه عشاق چای سبز. یعنی اگر شما از اون دسته افرادی هستید که وقتی چای سبز میبینید میگید: "اوه اوه بو آب قلیون میده!" ؛ اصلا فکر این چیزکیکه به سرتون نزنه. 
اما اگر سالهاست چای سبز رو جایگزین چای سیاه کردید، از این چیزکیک لذت خواهید برد.

زمانی که شما برای اولین بار چیزکیکه رو مزمزه میکنید دقیقا متوجه طعم چای سبز میشید. که البته واسه من و شما خوشاینده. چون ماها با چای سبز ریفیقیم.



برای کراست: 
بیسکویت پتی بور 70 گرم 
کره 35 گرم 

برای فیلینگ: 
پنیر خامه ای 250 گرم 
خامه 200 گرم 
عسل 4 ق غ 
آبلیمو سبز 2 ق غ 
پودر ژلاتین 1 ق غ 
آب ربع لیوان 
وانیل 1 ق چ 
پودر چای سبز 1 ق چ 
  


لزومی نداره از چای سبز خاصی استفاده کنید. این چیزکیک رو میتونید با هر مدل چای سبزی آماده کنید. برگهای چای سبز رو آسیاب کنید و آماده کنار بذارید. البته من از این پودر چای سبز آماده که دوستم "بنین" واسه ام سوغاتی آورده بود استفاده کردم.



لیمو سبز رو آب میگیریم.
حتما هم باید از لیموی تازه استفاده کنید. چون تفاوت طعمیش از زمین تا آسمونه.

پودر ژلاتین رو روی آب میپاشیم و بعد از 5 دقیقه که شکفته شد توی مایکروفر میذاریم تا ذوب شه. و اگر فر ماکروویو ندارید میتونید روی بخار آب ذوبش کنید.
بیسکویت ها رو در آسیاب یا خردکن میریزیم و پودرش میکنیم.
کره رو هم اضافه کرده و باز دستگاه رو روشن میکنیم تا مخلوط شن.
بهتره از کره محلی یا کره خانگی استفاده کنید. من طعمش رو ترجیح میدم.
من از یک قالب کمربندی 15 سانتی استفاده کردم. شما میتونید از قالب با سایز مشابه استفاده کنید. هرچی سایز قالب بزرگتر باشه ازتفاع چیزکیک کمتر خواهد بود. لزومی هم نداره حتما گرد باشه.
برای شیوه استفاده از قالب کمربندی به این پست مراجعه کنید.
به همون شیوه کف قالب کاغذ روغنی انداخته و کراست رو توش میریزیم.
با کف دست کراست رو کف قالب پرس میکنیم. و میذاریمش توی فریزر.



خامه و پنیر خامه ای رو توی بلندر یا مخلوط کن میریزیم. و بلند میکنیم.
برای اطلاعات بیشتر در خصوص بلندر به این پست مراجعه نمایید.

وانیل و عسل و آب لیمو رو اضافه کرده و باز دستگاه رو روشن میکنیم.
برای اطلاعات بیشتر در خصوص وانیل به این پست مراجعه کنید.

بچشید و اگر نیاز هست عسل و یا آب لیموش رو اضافه کنید. (این میزانی که توی رسپی دادم واسه ذائقه خودم مناسبه)

و اگر خیلی عاشق لیمو سبز هستید قدری هم رنده پوست لیموسبز توش بریزید تا طعمش لیمویی تر بشه.

حالا مایع ژلاتینی و پودر چای سبز رو هم اضافه میکنیم.

عنایت داشته باشید که فقط چای سبز ژاپنی یا "ماچا" هستش که رنگ دسرها رو سبز رنگ میکنه. اگر از چای سبز معمولی استفاده میکنید چیزکیک شما سبز رنگ نخواهد بود. به دلخواه میتونید از چند قطره رنگ مخصوص خوراکی استفاده کنید.

توصیه میکنم چای سبز رو کم کم اضافه کرده و هم بزنید و بچشید. چون چای سبز طعم خیلی قوی ای داره و هر مدل چای سبزی هم میزان تلخی خودش رو داره. پس به یکباره چای سبز رو توی فیلینگ خالی نکنید!




کراست رو از فریزر خارج کرده و فیلینگ رو روش میریزیم و به مدت دو ساعت در یخچال قرار میدیم. و یا تا زمانی که کاملا ببنده.
وقتی آماده شد؛ قالب رو از یخچال خارج کرده و با چاقو یا کارد دور تا دور قالب رو باز میکنیم. بعد کمربند رو باز کرده و کیک رو خارج میکنیم.



برش زده و سرو میکنیم.



برشش خیلی تمیز در میاد.



ترجیحا چیزکیک باید در عرض یکی دو روز خورده بشه. چون دسرهایی که ژلاتین دارند؛ وقتی توی یخچال میمونند رطوبتشون کشیده میشه و بعد از مدتی لاستیکی میشن و خوردنشون هیچ لذتی نداره.




درسته که این چیزکیک خیلی تمیز و شیک برش میخوره؛ اما همینطور که ملاحظه میکنید بافتش اصلا لاستیکی و پاستیلی نیست و فیلینگ، توی دهن ذوب میشه. بسیار لطیفه.

طعمش واقعا خاص و متفاوته. یعنی همون حسی که از خوردن یک لیوان چای سبز با لیمو و عسل بهتون دست میداد رو الان در فرم یک چیزکیک جلوی روتون دارید!

واسه خودش تنوع خوبیه. یه تجربه جدید!


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...