2017/08/19

برنج سیاه با هویج و مرغ زعفرانی

black rice (1).jpg

از سری پست های معرفی مواد غذایی امروز به برنج سیاه میپردازیم. تا اگر جایی دیدید براتون تازگی نداشته باشه.
منتها غذای امروز رو با برنج قهوه ای یا برنج سفید میتونید درست کنید.


black rice (2).jpg

برنج سیاه 1 لیوان

آب 2 لیوان

هویج رنده شده 2 لیوان

مرغ پخته خرد شده یک و نیم لیوان

پیاز 1 عدد

روغن زیتون 1 ق غ

کشمش 2 ق غ

فلفل دلمه ای قرمز نیمی

پیازچه خرد شده 2 ق غ

جعفری خرد شده یک چهارم لیوان

آب لیمو 2 ق غ

آب مرغ نصف لیوان

زعفران

نمک و فلفل

black rice (3).jpg

برنج سیاه black rice  (که به برنج بنفش یا برنج ممنوعه هم معروفه) نوعی از برنجه با رنگی سیاه. البته برنج سیاه هم بسته به ناحیه ای که کشت میشه، گونه های مختلفی داره. برنج سیاه حاوی آهن، ویتامین ای، آنتی اکسیدان (حتی بیشتر از بلوبری) هست و مانند برنج قهوه ای دارای فیبر هستش و طعمش هم مثل برنج قهوه ای یه طعم آجیلیه.


black rice (4).jpg

برنج سیاه دانه هایی سیاه رنگ داره که بعد از پخته شدن یه رنگ بنفش تیره ای پیدا میکنه. بسیار زیباست.
چند سال پیش مروارید جون برای من برنج سیاه سوغاتی آورده بودند و من از فرایند پختش عکاسی کرده بودم اما فرصت به اشتراک گذاشتنش تا الان پیش نیومده بود.
امروز شیوه پخت برنج سیاه رو با هم میبینیم.


black rice (5).jpg

شیوه پخت برنج سیاه هم مثل برنج قرمز و برنج قهوه ای هستش. یعنی هم میشه آبکش کرد و دمش داد هم میشه دمپختی و کته ای درستش کرد.

چون شما برنج سیاه در دسترس ندارید همین مراحل کار رو با برنج قهوه ای که به وفور در ایران یافت میشه انجام بدید.

آب رو درون دیگ ریخته و اجازه میدیم به جوش بیاد.
برنج رو شسته و توی دیگ میریزیم.
(رنگ بنفش آب توی دیگ رو حال میکنید؟! قدرت خدا!)

black rice (9).jpg

زیرش رو کم میکنیم و در دیگ رو میذاریم و اجازه میدیم تا 35 دقیقه با حرارت کم بپزه.


black rice (6).jpg

پیاز رو خورد کرده و به همراه روغن زیتون به مدت 30 ثانیه با حرارت زیاد تفتش میدیم.
 هویج رو اضافه کرده و با حرارت کم ده دقیقه تفت میدیم.


black rice (7).jpg

مرغ پخته خورد شده رو اضافه میکنیم.


black rice (8).jpg

فلفل دلمه ای خورد شده و کشمش و آب مرغ و زعفران و نمک و فلفل رو اضافه کرده و با حرارت متوسط به مدت 5 دقیقه تفت میدیم.


black rice (10).jpg

بر میگردیم سراغ برنج.
بعد از اینکه 35 دقیقه برنج پخت، شعله رو خاموش میکنیم و بدون اینکه در دیگ رو برداریم  15 دقیقه اجازه میدیم دم بکشه.

black rice (11).jpg

کاملا مغز پخت میشه.
چه برنج سیاه باشه چه برنج قهوه ای.


black rice (12).jpg

برنج رو توی تابه میریزیم.

black rice (13).jpg

هم میزنیم و پیازچه و جعفری رو اضافه میکنیم.


black rice (14).jpg

آب لیمو رو اضافه میکنیم.
هم میزنیم. میچشیم و نمک و فلفل و آبلیموش رو تنظیم میکنیم.

black rice (15).jpg

در ظرف کشیده و سرو میکنیم.
فستیوالی از رنگ ها و طعم ها!


black rice (16).jpg

برنج سیاه هم یه طعم آجیلی جالبی داره. خوشمزه است. یعنی چیزی نیست که طعمش تو ذوق بزنه. شکلشم که خیلی خوشگله. ایشالا قسمت شه بچشید. با تشکر از دوست عزیزم برای معرفی این ماده غذایی خوشمزه.


کپی برداری از مطلب مجاز نمیباشد. لطفا به همین صفحه لینک دهید. متشکرم
براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...