2017/11/14

چیزکیک کدو حلوایی

pumkin cheesecake (1).jpg

چیزکیک ها طرفداران خاص خودشون رو دارند. یعنی همه "چیزکیک دوست" نیستند. اما خیلی هامون عاشق چیزکیکیم. و علاقه خاصی داریم که انواع و اقسام چیزکیک رو امتحان کنیم.

امروز یه چیز کیک خاص رو شاهد هستید که با پوره کدو حلوایی درست میشه. اگر از طعم کدو حلوایی خوشتون نمیاد یا اینکه تا به حال کدو حلوایی نخوردید و نمیدونید چه طعمی میتونه داشته باشه باید خدمتتون عرض کنم که برای این چیزکیک، ما اصلا متوجه طعم کدو حلوایی نمیشیم و عملا کدو حلوایی فقط یه رنگ نارنجی خوشرنگی به چیزکیک میده و یه طعم بسیار بسیار ملایم. پس از این چیزکیک نترسید!


برای بیس:

بیسکویت دایجستیو 120 گرم

کره 60 گرم

پودر دارچین یک هشتم ق چ


برای فیلینگ:

پوره کدو حلوایی 200 گرم

پنیر خامه ای 370 گرم

شکر 100 گرم

تخم مرغ 3 عدد

آب لیمو 1 ق چ

اسانس لیمو یک چهارم ق چ



pumkin cheesecake (2).jpg

خب برای درست کردن پوره کدو حلوایی چند راه دارید.
یکی اینکه کدو رو قطعه قطعه کنید و بخارپزش کنید. اگر دستگاه بخارپز دارید که هیچی. اگر ندارید؛ توی یک دیگ مقداری آب بریزید و اجازه بدید با یه قل کوچیک بجوشه. یه آبکش رو توی دیگ قرار بدید و کدو رو توش بریزید. در دیگ رو ببندید. سایز آبکش باید طوری باشه که روی لبه دیگ قرار بگیره که کدو ها با آب تماسی نداشته باشند.
راه دیگه اش اینه که کدو رو قطعه قطعه کنید و توی ظرف بریزید و روش رو فویل بکشید و بذارید توی فر تا بپزه و نرم بشه.
راه سوم هم اینه که کدو رو از وسط نصف کنید و تخمه های توش رو کاملا خارج کنید. دو نیمه رو وارونه توی سینی فر قرار بدید و با چنگال چند جای کدو رو سوراخ کنید حالا بذاریدش توی فر تا زمانی که کاملا نرم بشه.
دمای فر 200 درجه سانتیگراد و زمان پخت بستگی به سایز کدو داره. ولی معمولا بین 45 تا 60 دقیقه است.
بعد از اینکه کدو پخت؛ کدو رو توی یه صافی میریزیم تا آبش گرفته شه. بعد توی غذاساز ریخته و پوره میکنیم.



pumkin cheesecake (3).jpg

کره رو از یخچال خارج میکنیم و اجازه میدیم تا به دمای محیط برسه.
بیسکویت رو پودر میکنیم. با پودر دارچین و کره نرم شده مخلوط کرده و توی قالب میریزیم.
از یک قالب کمربندی با قطر 17 سانتیمتر (و یا سایز مشابه) استفاده میکنیم.
قالب رو روی یک تکه بزرگ فویل قرار میدیم و فویل رو دور کیک به خوبی میپیچیم.
خمیر بیسکویت رو کف قالب ریخته و پرس میکنیم.
قالب رو درون فریزر قرار میدیم.



pumkin cheesecake (4).jpg

فر رو روی 170 درجه سانتیگراد قرار میدیم.
پنیر خامه ای و شکر رو توی غذاساز میریزیم و مخلوط میکنیم.
پوره کدو رو اضافه میکنیم.


pumkin cheesecake (5).jpg

آب لیمو و اسانس لیمو (و یا اسانس های دیگه) رو اضافه میکنیم.



pumkin cheesecake (6).jpg

تخم مرغ ها رو هم اضافه میکنیم و دستگاه رو روشن میکنیم تا همه مواد به خوبی مخلوط بشن.
قبلا هم این موضوع رو توضیح دادم ولی باز تکرار میکنم که برای چیزکیک ها ما تخم مرغ رو که اضافه کردیم دیگه زیاد هم نمیزنیم که بافت چیزکیک مثل بافت کیک نشه و فقط تخم مرغ ها رو در حدی که با مواد مخلوط شن هم میزنیم که نهایتا بعد از پخت، چیزکیک زیادی پف نکنه و بافتش چیزکیکی و خامه ای باقی بمونه.
همواره این موضوع رو هم به خاطر داشته باشید که زیادی هم زدن تخم مرغ ها ریسک ترک خوردن روی چیزکیک ها رو بالا خواهد برد!




pumkin cheesecake (7).jpg

حالا قالب رو از فریزر خارج کرده و مایه رو توی قالب میریزیم.
قالب رو توی یه سنی با دیواره بلند یا یه ظرف بزرگ قرار میدیم و توش آب جوش میریزیم به طوری که ارتفاع آب جوش تا نیمی از دیواره قالب باشه.
قالب رو توی فر قرار میدیم.



pumkin cheesecake (8).jpg

مدت زمان پخت یک ساعت و چهل دقیقه است. یا تا زمانی که وقتی قالب رو اندکی تکون میدیم؛ فقط وسطش یه کم مثل ژله تکون بخوره و اطراف چیزکیک کاملا پخته باشه. 
اگر کیک زیاد از حد بپزه، بعد از سرد شدن روش ترک خواهد خورد. پس زمانی که مرکزش هنوز قدری تکون میخوره از فر خارجش کنید. چیزکیک بعد از اینکه از فر خارج بشه هم به دلیل دمایی که داره، به پخته شدن ادامه خواهد دادو مرکزش هم خواهد پخت.

فر رو خاموش کرده قالب رو از فر خارج کرده و از حمام آب بیرون آورده و اجازه میدیم به دمای محیط برسه. حالا قالب رو توی یخچال قرار میدیم تا کاملا سرد بشه. ترجیحا شب تا صبح.


وقتی چیزکیک سرد میشه، خودش از بدنه قالب جدا میشه. که توی تصویر مشخص هست.
  

pumkin cheesecake (9).jpg

قالب رو باز کرده و از چیزکیک جداش میکنیم.
چیزکیک رو برش زده و سرو میکنیم.



pumkin cheesecake (10).jpg

بافت چیزکیک در تصویر کاملا مشخص هست. کرم مانند و خامه ای.
این چیزکیک شیرینی ملایمی داره و یه طعم خیلی کمی از کدو حلوایی.
من تا به حال چندین مدل چیزکیک آموزش دادم. اگر با ایده خوردن کدو حلوایی هم مشکل دارید میتونید سری به آرشیو چیزکیک ها بزنید. اما این چیزکیک هم تنوع خوبیه واسه خودش.



رسپی از Nigella


کپی برداری از مطلب مجاز نمیباشد. لطفا به همین صفحه لینک دهید. متشکرم
براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...