2018/06/09

پای گوشت با خمیر فیلو

fillo meat pie (1).jpg

پای ها موجودات شیک و دلچسبی هستند اما همیشه اون دردسر درست کردن خمیرش، باعث میشه بیخیالش بشی. یکی از راه های در رفتن از زیر بار سنگین و کمر شکن درست کردن خمیر پای، استفاده از فیلو هست!
باب طبع ما آدمهای تنبل. با شما نبودم. خودم رو عرض میکنم.


fillo meat pie (2).jpg

گوشت چرخ کرده 150 گرم

روغن زیتون 1 ق غ

پودر سیر ربع ق چ

پودر زنجبیل نصف ق چ

نمک و فلفل

فلفل دلمه ای نیمی

جعفری خرد شده 2 ق غ

تخم مرغ 3 عدد

خامه 100 گرم

خمیر فیلو

fillo meat pie (3).jpg

یه ظرف مناسب فر رو برای کار در نظر میگیریم. میتونه مستطیل باشه یا گرد یا بیضی یا هر شکلی. سایزش هم حدودا 15 در 20 سانت باشه خوبه. کم و زیادش مهم نیست. فقط ارتفاع پای متغیر خواهد بود. مثلا من خودم دوست دارم پای نازک باشه. اینطوری بیشتر باهاش حال میکنم.

من معمولا دو یا سه لایه خمیر فیلو کف ظرف قرار میدم. اما شما میتونید تعدادش رو بیشتر کنید.
همینطور که قبلا هم متذکر شدم؛ متاسفانه این بسته خمیر فیلویی که اخیرا خریدم خیلی ضخیمه و نازکی خمیر فیلوی واقعی رو نداره. چند تا پای باهاش درست کردم و زیاد از کیفیت و قیافه اش راضی نبودم. اما چون سه تا بسته ازش خریدم چاره ای جز استفاده ازش ندارم! پس برای اینکه پای کمی زیباتر بشه لبه های خمیر رو عمدا با درست پاره کردم و بعد با برس خمیر رو چرب کردم. اینطوری ظاهر بهتری پیدا میکنه. مجددا از همین تریبون از تولید کنندگان محترم ایرانی تقاضا میکنم که کیفیت محصولاتتون رو ارتقا بدید. متشکرم.


fillo meat pie (4).jpg

فر رو روشن کرده و روی 190 درجه سانتیگراد قرار میدیم.

گوشت و ادویه ها رو به همراه روغن زیتون با حرارت زیاد درون تابه تفت میدیم تا زمانی که رنگش کمی قهوه ای رنگ بشه.
بعد فلفل دلمه ای خورد شده و جعفری رو اضافه کرده و هم زده و از روی حرارت بر میداریم.
خیلی سریع و آسونه.


fillo meat pie (5).jpg

مواد رو روی فیلو میریزیم.

البته اینم بگم من معمولا برای زیبا تر شدن کار، چند تا برگ جعفری رو با دست تیکه میکنم و روی پای میریزم. اینکه با دست تیکه کنیم یا با کارد، فرقش از زمین تا آسمونه. پس با دست انجام بدید.


fillo meat pie (6).jpg

تخم مرغ و خامه رو به خوبی هم میزنیم تا کاملا مخلوط شن.

من از نمک و فلفل و ادویه توی مخلوط تخم مرغ استفاده نمیکنم. اما شما مختارید.

و البته میتونید خامه رو هم حذف کنید اما طعم نهایی پای به املت نزدیک خواهد بود. بازم مختارید!


fillo meat pie (7).jpg

مخلوط تخم مرغ رو روی مخلوط گوشت میریزیم.


fillo meat pie (8).jpg

ظرف رو تکون میدیم تا تخم مرغ در سطح پای پخش بشه.


fillo meat pie (9).jpg

پای رو به مدت 20 دقیقه درون فر قرار میدیم.


fillo meat pie (10).jpg

البته توصیه میکنم چکش کنید. در فر رو باز کنید و ظرف رو تکون بدید هر موقع که دیدید تخم مرغ بسته و وقتی ظرف رو تکون میدید؛ مثل ژله تکون نمیخوره یعنی آماده است. پس پای رو زیادی نپزید چون اگر تخم مرغ زیادی بپزه، لاستیکی میشه و خوشمزه نخواهد بود.

به این موضوع هم توجه داشته باشید که تخم مرغ حتی بعد از اینکه پای رو از فر خارج میکنید باز هم به دلیل حرارت موجود در ظرف، به پخته شدن و سفت تر شدن ادامه خواهد داد. پس مواظبش باشید. پختش خیلی سریعه.

به هر سبکی که دوست دارید پای رو برش زده و سرو کنید. مستطیلی، مثلثی، مربعی، متقارن، نامنظم ... هر جوری که عشقتون میکشه.
نوش جان.


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...