2019/02/05

ووپی پای

whoopie-pie-1

"ووپی پای" whoopie pie یکی از شیرینی های معروف در دنیا هست که چند سالی بود میخواستم در موردش توضیح بدم ولی قسمت نمیشد. ووپی پای تشکیل شده از دو تا بیسکویت نرم بزرگ کاکائویی با یه کرم میانی. ووپی پای رو میشه در واقع یک بیسکویت یا یک پای یا یک کیک یا یک ساندویچ به حساب آورد. آخه ظاهر و طعمش، ترکیبیه از همه اینا. یه جورایی شتر گاو پلنگه!

ووپی پای به نام های دیگه ای هم صدا زده میشه اما معروف ترینش همینه به علاوه Big Fat Oreo یعنی "اوریوی چاق گنده"!

ووپی پای رو معمولا با طعم کاکائویی و کرم سفید رنگ درست میکنند اما مثل همه شیرینی های دیگه این شیرینی رو هم میشه با طعم های مختلف خلقش کرد.


whoopie-pie-11

برای کیک ها:

کره 110 گرم

وانیل 1 ق چ

تخم مرغ 1 عدد

شکر 1 لیوان

پودر کاکائو نصف لیوان

ماست یک چهارم لیوان

شیر سه چهارم لیوان

آرد 2 لیوان

بیکینگ پودر 2 ق چ

برای کرم:

خامه 100 گرم

ماسکارپونه 100 گرم

شکر ربع لیوان


whoopie-pie-2

فر رو روی 180 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت قرار میدیم.

کره رو از قبل، از یخچال خارج میکنیم تا به دمای محیط برسه.

کره و شکر و وانیل رو با همزن برقی خوب هم میزنیم و بعد تخم مرغ رو اضافه کرده و مجددا هم میزنیم. هر از گاهی با قاشق سیلیکونی همش میزنیم تا کره ای که به دیواره ظرف چسبیده ازش جدا شه.


whoopie-pie-3

پودر کاکائو رو اضافه کرده و مخلوط میکنیم.

ماست رو هم اضافه میکنیم.

از ماست هم زده استفاده کنید.


whoopie-pie-4

آرد و بیکینگ پودر رو مخلوط میکنیم.

نیمی از مخلوط آرد رو توی مایه ریخته و هم میزنیم.

بعد شیر رو اضافه کرده و مخلوط میکنیم.


whoopie-pie-5

باقی مانده آرد رو ریخته و کاملا مخلوط میکنیم.

مایه لطیفی حاصل خواهد شد.


whoopie-pie-6

من معمولا برای ووپی پای از قاشق بستنی زنی استفاده میکنم چون سایز ووپی پای ها مناسب خواهند بود و همه تقریبا یک اندازه میشن.

شما مختارید که اونها رو بزرگ تر یا کوچک تر درست کنید.

دقت کنید که پای ها رو با فاصله زیادی از هم روی کاغذ روغنی قرار بدید چون توی فر خوب پف کرده و بزرگ میشن.


whoopie-pie-8

سینی رو به مدت 10 تا 13 دقیقه بسته به سایز ووپی ها توی فر قرار میدیم.

بعد از فر خارج کرده و با کمک کاردک یا کفگیر، پای ها رو روی شبکه قرار میدیم تا کاملا سرد بشن.

به همین ترتیب تمام مایه رو میپزیم. تعداد ووپی پای ها بستگی به سایزشون خواهد داشت.

این رنگی که توی عکس میبینید متاسفانه رنگ واقعیش نیست چون هوا ابری بود این رنگی افتادن. رنگ واقعی ووپی پای قهوه ای هستش.


whoopie-pie-7

واجب هست یه نکته رو متذکر بشم: در این تصویر دو تا پای میبینید که هر دو با همین رسپی درست شدن و از همون قاشق بستنی زنی برای قالب زدنش استفاده کردم. ولی سایز و بافت و رنگشون با هم فرق میکنه. 

حالا توضیح میدم.

اون بالایی با 2 ق چ بیکینگ پودر درست شده.

پایینی با یک 1 ق چ بیکینگ پودر و 1 ق چ جوش شیرین.

جوش شیرین باعث میشه که ووپی پای رنگ تیره تر و زیبا تری داشته باشه. همچنین بیشتر و بهتر پف میکنه. بافتش سبک تر و لطیف تر خواهد بود. و حتی ممکنه تعجب کنید اگر بگم که طعمش هم بهتره!

ولی چون میدونم خیلی ها با جوش شیرین مشکل دارند من عمدا رسپی رو با بیکینگ پودر بهتون دادم و از اون مایه ای که با بیکینگ پودر درست کرده بودم هم براتون عکاسی ها رو انجام دادم.

دیگه تصمیمش با خودتونه!


whoopie-pie-9

تا پای ها سرد بشن من کرمش رو درست کردم.

دقیقا مطابق این رسپی که قبلا آموزش دادم عمل کنید. و کرم خامه ای ماسکارپونه درست کنید.

و صد البته که میتونید از هر کرم دیگه ای که دوست دارید هم استفاده کنید. من یک عامله کرم خوشمزه توی سایت آموزش دادم هر کدوم رو که دوست دارید درست کنید. نیازی هم نیست حتما وانیلی باشه میتونید شکلاتی یا با طعمهای دیگه درستش کنید.


whoopie-pie-10

خب حالا مرحله نهایی:

نیمی از پای ها رو وارونه روی شبکه قرار میدیم.

روی هر کدوم یک اسکوپ کرم میریزیم.

البته میتونید از قیف و ماسوره هم استفاده کنید. ولی من از قاشق بستنی زنی استفاده میکنم که ووپی ها تقریبا هم سایز بشن.


whoopie-pie-11

و به همین سادگی ساندویچش میکنیم.


whoopie-pie-12

اینکه ووپی پای رو کوچولو درست کنید یا گنده، دست خودتونه. فقط به خاطر داشته باشید که هر کسی نمیتونه یک دونه ووپی پای به این بزرگی رو یک نفره بخوره. البته خب افرادی هم هستند که میتونن 5 تاش رو یکجا قورت بدن. پس یه نگاه به اطراف تون بندازید و بر اساس توانایی های اطرافیانتون ووپی پای درست کنید!

این پای ها رو میتونید تا چند روز در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.

اگر دارید برای مهمانی آماده شون میکنید یا مثلا واسه نوروز، بهتره سایز پای ها رو کوچک در نظر گرفته و مینی ووپی پای درست کنید. منطقیش هم همینه.

ولی خداییش خوشگلیش به گنده بودنشه! من که سایز جامبو رو ترجیح میدم! شما چی؟!


کپی برداری از مطلب مجاز نمیباشد. لطفا به همین صفحه لینک دهید. متشکرم
براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...