2019/06/11

پنه با سبزیجات

1

یکی از غذاهای مورد علاقه مهدی پاستای سبزیجات هست. دلیل اصلیش هم اینه که خودش سبزیجات رو میشوره و خرد میکنه و تفت میده. مهدی که معرف حضورتون هست، "بچه عاشق آشپزی".

و همچنین بی نهایت هیجان زده میشه زمانی که با سبزیجاتی که خودش از گلدون چیده آشپزی کنه. یعنی در حدی که اگر یک روز سبزیجات ارگانیک خودمون واسه آشپزی موجود نباشه، اخم میکنه میگه اینا به درد آشپزی نمیخورن! خوشبختانه الان کدو ها هر دو سه روزی یک بار قابل برداشت هستند و میشه بچه رو باهاش راضی نگه داشت.

جالبه بهتون بگم که دیشب میگفت: "مامان چرا قارچ نمیکاریم؟ بریم بذرش رو بخریم دیگه".
من قرار بود پارسال قارچ بکارم. ولی وقتش رو نداشتم.
دیگه این بچه خیلی پر توقع شده!

پاستا 200 گرم

روغن 1 ق غ

نمک و فلفل

نخود سبز نصف لیوان

گوجه فرنگی گیلاسی 15 عدد

لوبیا سبز 15 عدد

کدو سبز متوسط 2 عدد

هویج 1 عدد

فلفل دلمه ای 1 عدد

پیاز قرمز 1 عدد

کره 1 ق غ

خامه 1 ق غ

پودر سیر 1 ق چ

پودر سیزی خشک معطر 1 ق چ

نمک و فلفل سیاه

آب پاستا 1 لیوان



IMG-7585

اگر استوری های اینستگرم رو دنبال میکنید حتما کدو سبز طلایی یا گلدن اسکواش هایی که تو دو ماه اخیر برداشت کردیم رو دیدید. خیلی نازن. و همچنین کدو سبز ایتالیایی که رنگ سبز تیره زیبایی داره. مهدی عشقش اینه که کدو بچینه و بشوره و خرد کنه و باهاش آشپزی کنه. نیازی هم نمیبینه از مامانش کمک بگیره!!!

لیانا هم که کوچولوهاش رو میچینه و مثل خیار گاز میزنه.



IMG-7589

خب برای شروع، آب رو توی دیگ ریخته و قدری نمک بهش اضافه میکنیم و اجازه میدیم به جوش بیاد.
توی این فاصله سبزیجات رو برش میزنیم.
وقتی آب به جوش اومد، پاستا رو توش میریزیم و هم میزنیم.
نخود سبز رو هم اضافه میکنیم. اجازه میدیم ده دقیقه بجوشند.
من نخود سبز رو خام فریز کردم و به همین دلیل هست که به همراه پاستا میجوشونمش. اگر شما نخود سبز رو قبلا پختید، نیازی نیست به همراه پاستا توی دیگ بریزیدش.
پس از ده دقیقه آبکش میکنیم. و حتما فراموش نکنید که باید یک لیوان از آب پاستا رو نگه داریم واسه انتهای کار.
همزمان در یک دیگ کوچک مقداری آب ریخته و لوبیا سبز ها رو برش زده و درون آب میریزیم و اجازه میدیم ده دقیقه بجوشند.



IMG-7594

یک قاشق روغن توی تابه ریخته و به اندازه نیاز نمک و فلفل اضافه میکنیم.
من مقدار بسیار اندکی نمک میریزم و فلفل رو هم به خاطر بچه ها حذف میکنم. ولی شما اگر برای بچه ها آشپزی نمیکنید میتونید از فلفل دلخواهتون استفاده کنید.
چون این خوراک پاستا رو با پنه درست میکنیم، بهتره که فلفل دلمه ای ها رو هم اندازه با پنه ها برش بزنیم.
و همینطور که میبینید من از ترکیب چند فلفل دلمه ای رنگی استفاده کردم برای اینکه بچه ها رو بیشتر جذب کنه. یعنی یک سوم از  فلفل دلمه ای قرمز و نارنجی و زرد رو خرد کردم که در کل به اندازه یک فلفل دلمه ای باشه.
و بقیه اش رو هم گذاشتم واسه وعده غذایی بعدی. و البته مهدی واسه تزئین غذاهایی که خودش میپزه ازشون استفاده میکنه!
هویج رو هم دقیقا به همون سایز برش میزنیم.
هویج و فلفل دلمه ای رو دورن روغن به مدت 5 دقیقه با شعله متوسط اجاق تفت میدیم.
همیشه باید سبزیجاتی که سفت تر هستند رو اول تفت بدیم تا فرصت بیشتری برای پختن داشته باشند. و بعد سبزیجاتی که پخت کمتری دارند رو اضافه کنیم.



IMG-7598

لوبیا سبز ها رو آبکش کرده و درون تابه میریزیم و یک دقیقه دیگه همه مواد رو با هم تفت میدیم.
زیباتر خواهد بود اگر ما لوبیا سبز رو هم هم اندازه با سایر سبزیجان خرد کرده باشیم.



IMG-7599


حالا کدو سبز رو هم به همون سایز برش میزنیم.

در اینجا برش های گلدن اسکواش رو میبینید که عملا همون کدو سبز هست فقط پوستش به جای سبز، زرد رنگه.
کدو سبز ایتالیایی مون هم رنگ پوستش سبز تیره هست که ترکیب زنگی زیبایی رو در خوراک پاستا ایجاد میکنند.



IMG-7601

 چری تمیتو یا گریپ تمیتو (هر کدوم که دم دست بود) برای غذامون مناسب هستند ولی اگر نبود هم کافیه گوجه فرنگی معمولی رو با سایز بقیه سبزیجات برش بزنید. چری ها رو دو نیمه کرده و درون تابه میریزیم.

دو دقیقه دیگه همه مواد رو تفت میدیم.



IMG-7603

حالا همه رو درون بشقابی میریزیم.

IMG-7610

بدون اینکه تابه رو بشوریم، یک قاشق کره درون تابه میریزیم. اگر کره مصرف نمیکنید از روغن دلخواه استفاده کنید.
پیاز رو ریز خرد کره و درون تابه میریزیم. من از پیاز قرمز (بنفش!) استفاده میکنم و مقداری از پیاز رو هم برای افزودن رنگ بنفش به غذا، کنار میذارم.



IMG-7611

پودر سیر و نمک و پودر فلفل سیاه و پودر سبزی خشک رو هم اضافه میکنیم. شما مختارید از هر سبزی معطری که دوست دارید استفاده کنید. یا اینکه حذفش کنید. بستگی به ذائقه تون داره.
من خودم هر بار از پودر یک سبزی خشک استفاده میکنم. مثل جعفری یا ریحان یا ارگانو یا سیج یا زعتر یا آویشن یا شوید.
یک دقیقه با حرارت کم تفتش میدیم.



IMG-7617

حالا آب پاستا رو که از قبل کنار گذاشته بودیم اضافه میکنیم.
البته من چون همه کارها رو همزمان انجام میدم، دیگه نمیشه بهش گفت از قبل!

یعنی من ابتدا آب رو توی دیگ میریزم تا به جوش بیاد. سبزیجات رو خرد میکنم. پاستا و نخود سبز و لوبیا سبز رو توی آب جوش میریزم. و همزمان شروع میکنم به تفت دادن سبزیجات. چون دیگی که لوبیا سبز رو توش میپزم کوچک هست، آب به سرعت به جوش میاد و خلاصه همه چیز همزمان انجام میشه.


IMG-7619

خب پس آب پاستا رو درون تابه ریخته، خامه رو اضافه کرده و شعله اجاق رو زیاد کرده و هم میزنیم. پس از 5 ثانیه سبزیجات رو که کنار گذاشته بودیم درون تابه میریزیم. و اگر شما خامه مصرف نمیکنید، با آب لیمو جایگزینش کنید. اونم عالی میشه. 

IMG-7624

همچنین پنه و نخود فرنگی رو هم درون تابه میریزیم.

IMG-7627

من همیشه زمانی که میخوام پاستا رو درون تابه بریزم، آبکشش میکنم. یعنی اجازه نمیدم پاستا بیش از یک دقیقه توی آبکش بمونه. چون اون پاستایی که روی سطح آبکش هست خشک میشه و نهایتا کیفیت خوراک بد خواهد شد. پس توصیه میکنم شما هم همه مراحل رو هم زمان انجام بدید. 

IMG-7629

30 ثانیه تفتش میدیم و از روی حرات برداشته و سرو میکنیم.

IMG-7635

من پاستا رو در کاسه های کوچک مختلف میریزم و برای جذاب تر کردنش، چند اسلایس پیاز قرمز (بنفش) هم روی هر کاسه میریزم. البته اگر بچه های شما پیاز خام نمیخورند که هیچی. ولی من توصیه اکید دارم که آنچه که برای بچه ها مفید میدونید رو توی غذا بگنجونید. ممکنه چند بار پاسخ رد به سینه تون بزنند ولی نهایتا جواب میده. حتی اگر دیدید مقاومت میکنند هم باز شما مقاوم تر باشید. البته اگر واسه تون مهمه!

IMG-7645

طعمش خیلی خوبه. در تصویر به وضوح میبیند که تمامی قطعات سبزیجات و همچنین پاستا، با این سس خوشمزه پوشش داده شدند. که خوردنش رو لذتبخش میکنه. واجبه تذکر بدم، این خوراک پاستا بایستی درجا سرو و خورده بشه. وقتی میگم درجا یعنی داغ داغ. اگر بمونه، پاستا سس رو هورتی بالا میکشه و خوراکتون بی سس میشه. پس این از اون مدل غذاهایی هست که باید تازه و گرمه خورده شه. یعنی از تابه به کاسه به دهن! به این سرعت!



IMG-7654



مهدی و لیانا عاشق پاستای سبزیجات هستند. یکی به دلیل تنوع رنگی زیادی که سبزیجات به غذا میدند و یکی به دلیل تنوع شکلی که پاستا ها دارند و معمولا هم واسه خرید پاستا من از بچه ها میخوام که خودشون بسته های پاستا رو با اشکال مورد نظرشون انتخاب کرده و در ترولی قرار بدند. و از این مهم تر اینکه این دو تا وروجک غذا خوردن رو بازی میدونند و خوردن پاستای سبزیجات بهانه ای هست واسه شون که از "چاپستیک" استفاده کنند!
لیانا هنوز درست بلد نیست چاپستیک دست بگیره ولی مهدی بعد از این همه سال قلقش دستش اومده. منم از اون مامانا هستم که اجازه میدم بچه ها با غذاشون بازی کنند. پس خوبان همه جمعند! خوش باشید.


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...