قليه ماهي

قليه معروف بوشهري

للك

للك يا گمنه جايگزين مناسبي براي برنج

مُي كُم گرفته

ماهي شكم پر بوشهري

ته چين مرغ

ته چين لايه اي سه طبقه

كباب ننه

كتلت گوشت كرانچي تهيه شده در دستان مادربزرگ

2019/03/19

پودینگ شکلاتی – سال نو مبارک

choco-pudding-1

یه دسری که چند ماهی هست مد شده و دیدم به اشکال مختلف سرو میکنند این "پیگ این ماد" هست.
یادتونه 9 سال پیش یه دسر پودینگ شکلاتی درست کردم که توش کرم های پاستیلی میذاشتیم و مثل یه گلدون بود که کرم های خاکی ازش سر درآورده بودن؟ جالبه که بچه ها کلی باهاش حال میکردند؟! بزرگ تر ها ولی حکایت دیگه ای داره! الان این دسر پیگ این ماد هم حکایتش همونه. یعنی بچه ها کلی باهاش حال میکنند؛ بزرگتر ها هم... بستگی به بزرگ بودنشون داره. یعنی ما که متاسفانه یا خوشبختانه همیشه کودک درون مون از کوچولو هم کوچولوتر تشریف داره. به قول لیانا: "اوشولوهِ"!


choco-pudding-2


پودر نشاسته ذرت 3 ق غ

پودر کاکائو یک سوم لیوان

شکر یک سوم لیوان

شیر 2 لیوان

شکلات 100 گرم

خامه 200 گرم




choco-pudding-4

همینطور که گفتم سرو این مدل دسر الان مده. یعنی یک "ترند" به حساب میاد. ولی من رسپی پودینگ شکلاتی خودم رو امروز بهتون آموزش میدم که واقعا خوشمزه است. یعنی هرچی پودر دسر شکلاتی آماده که توی بازار میبینید رو فراموش کنید. من همه شون رو امتحان کردم. هیچ کدوم طعمشون واسه ما عشاق شکلات حتی نمره قبولی هم نمیگیره! جدی میگم، رسپی پودینگ شکلاتی من عالیه. عالی! عاشقش میشید. باور نداری امتحان کن!

خیلی خیلی هم سریع و ساده است.

کافیه پودر نشاسته ذرت و پودر کاکائو و شکر رو توی دیگ بریزیم...


choco-pudding-5

شیر سرد رو بهش اضافه کنیم...

زیر دیگ رو روشن کرده و با ویسک یا همزن دستی سریع همش بزنیم.


choco-pudding-6

وقتی حسابی گرم شد؛ قبل از اینکه بخواد به جوش بیاد حرارت رو کم میکنیم.

پس تا الان حرارت زیاد بوده، ولی از اینجا به بعد باید حرارت کم باشه.

و در تمام این مدت باید مرتب ویسک کنیم.

شروع میکنه به قل زدن. قل های خیلی خیلی کوچولو. و کاملا غلیظ میشه. واسه من معمولا از زمانی که شروع کرد به قل زدن تا زمان غلیظ شدنش حدودا 3 دقیقه طول میشه.

بافت و رنگش رو عشقه!!!


choco-pudding-7

تا همینجاش هم یه پودینگ خیلی خوشمزه خلق کردیم. ولی چون ما معتادان عزیز، کارمون با دوز پایین راه نمی افته، همینطور ادامه میدیم...

حالا زیرش رو خاموش میکنیم و شکلات خرد شده رو اضافه میکنیم. شکلات رو درون پودینگ فرو میبریم و 30 ثانیه صبر میکنیم.

من از شکلات 85 درصد مورد علاقه همیشگیم استفاده میکنم که پودینگ رو تلخ میکنه. خانواده ما به طعم شکلات تلخ عادت داره. شما از شکلات با درصد پایین تر استفاده کنید. 


choco-pudding-8

حالا به سرعت همش میزنیم تا یک دست شه.


به به! باز تا اینجا هم میشه گفت که ما یه پودینگ خوشمزه خلق کردیم و جلسه رو خاتمه یافته فرض کرده و با سر بریم توش. منتها...


choco-pudding-9

خامه هر چیزی رو خوشمزه تر میکنه! این یکی از قوانین طبیعته؛ روش بحث هم نکنید!


choco-pudding-10

خامه اش هم از همین خامه های صبحانه پاکت صورتی معمولی هست.

به خوبی همش میزنیم و حالا دیگه شیرجه!!!


choco-pudding-3

خب تا اینجای کار به خیر و خوشی گذشت و هیچ کس هم با مشکلی مواجه نخواهد شد. ولی کار سختش از الان شروع میشه.

یکی از سخت ترین کارها در هنگام تهیه دسر اینه که "خب حالا تو چی سروش کنم، آخه؟!". معضلیه واسه خودش!

من چند گزینه رو پیشنهاد میکنم. یکیش استفاده از نیم لیوان یا جام های کوچیکه که سفره نوروزتون رو خوشگل تر هم خواهد کرد. یکی دیگه اینه که خودتون کاسه شکلاتی درست کنید. من آموزش تهیه کاسه شکلاتی رو قبلا پست کردم. میتونید از بادکنک استفاده کنید و یا کاغذهای مخصوص کاپ کیک. هر دو خیلی شیک میشن. گزینه دیگه این هست که از کیس تارت استفاده کنید. که خب یا خودتون توی خونه تارت درست کنید یا اینکه از این کیس های آماده بازاری بخرید. در شکل ها و سایز های مختلف موجودند میتونید از فروشگاه های لوازم قنادی تهیه اش کنید.

یک گزینه هم اینه که میبینید:

تصویری که در روبرو دارید؛ بخش بسیار کوچکی از شرمساری منه! روم به دیوار، یکی دیگه از اعتیادهای من جمع کردن "کاپ کیک کیسینگ" هست. الان قیافه منو از پشت مانیتور شطرنجی کنید لطفا. خب چیکار کنم، خوشگلن، جذابن، اسمم رو از پشت ویترین صدا میزنن، منم ضعیفم، میخرمشون، میریم خونه. منو این دوستای رنگ رنگیم متفق القول معتقدیم که جاشون توی ویترین آشپزخونه من گرم و نرم تره! جای بسی شرمساریه ولی دست خودم نیست! شما هم دوستامید، درک میکنید! مرسی که هستید.


choco-pudding-11

پس بلافاصله شروع میکنیم به ریختن پودینگ در ظرف مورد نظر. روش رو هم صاف نمیکنیم که طبیعی و خوشگل باشه.

به به! یعنی آدم دلش میخواد مانیتور رو لیس بزنه!

البته بستگی به آدمش داره... که ما از اون آدماشیم.

نه، نیاز به روانش شناس هم ندارم؛ مرسی که دل نگرانید!



choco-pudding-12

با این میزان 6 تا کپسول یا کاسه یا جام بزرگ میتونید پر کنید. و اگر دارید از کاسه های شکلاتی یا قالب تارتلت استفاده میکنید که احتمالا 10 تا 12 تا رو پر خواهد کرد.



choco-pudding-13

تا اینجای کار دیگه پودینگ ما آماده است، شما رو به خیر و ما را به سلامت.

اگر هم اهل دل هستید و علاقمند به ماجراجویی... لطفا به خواندن ادامه مطلب بپردازید.

خب و اما پیگ برای ماد. ماد یا گِل رو آماده کردیم حالا میمونه پیگش!


choco-pudding-14

واااااااااااااای به نظر من خوک یکی از مخلوقات با نمک دنیاست! اصلا قیافه اش مسخره و با مزه است. رنگشم که دیگه نگو. صولتیه!

حالا ما به خوردن خودش کاری نداریم اما شکلاتیش رو که میتونیم بخوریم! اصلا خوردنش رو ولش کن... درست کردنش آخر خنده است. یعنی من از لحظه اولش میخندیدم تا آخرش! مخصوصا موقع درست کردن قمبلش! یعنی با بچه ها غش کرده بودیم از خنده!


choco-pudding-15

من این سمت آشپزخونه روی کابینت کار میکردم، مهدی هم یه سفره روی میز واسه خودش پهن کرده بود و یه کاسه آب کنار دستش گذاشته بود واسه تمیز کردن دستش و گرفتار تافی ها بود. لیانا هم که طبق معمول خیلی آروم بدون اینکه به چیزی دست بزنه کنارم نشسته بود و سوالاتش رو میپرسید: "این شیه مامانی؟ این دمشه مامانی؟ این گوششه مامانی؟ این چشمشه مامانی؟".


choco-pudding-16

شما سه راه دارید. یا مارزیپان درست کنید (که با توجه به قیمت امروز بادام، میتونید رسپی رو به همون شکل که آموزش دادم دنبال کنید فقط به جای بادام از بادام زمینی استفاده کنید. من با همین رسپی کار کردم بادام زمینیش هم عالی میشه). یا فوندانت درست کنید. و یا هیچی درست نکیند! مثل من تافی بخرید و با تافی کار کنید. خوبی تافی به اینه که مزه میوه ای جالبی داره. بدیش به اینه که کار کردن باهاش به آسانی کار کردن با مارزیپان و فوندانت نیست. اما در هر حال دردسرش کمتره.




choco-pudding-17

من به این شکل عمل کردم:

ابتدا اینکه باید حتما تافی میوه ای صورتی رنگی خریداری کنید که نرم و قابل انعطاف باشه. این کارتون رو خیلی ساده خواهد کرد.

دوم اینکه تافی رو ورز ندید! توی تصاویر مشخصه که من چیکار کردم. ابتدا کاغذ دور تافی رو باز کردم و بعد تافی که بیضی شکل هست رو توی دستم سه دور قل دادم که گرد شه. همین. اینطوری اثر انگشت هم روش به جا نمیمونه و چسبناک هم نمیشه و تمیز و شیکه.

برای گوشها هم یک تافی رو  با قیچی برش زدم و دو مثلث ایجاد کردم و بهش فرم دادم و چسبوندم به سرش. تافی چسبناکه و به راحتی به سرش میچسبه.

پوزه اش رو هم به همین شکل یه توپک کوچولو درست کردم و فشارش دادم روی صورتش تا پهن شه و بعد با نوک ابزار سوراخ بینیش رو ایجاد کردم. شما میتونید از خلال دندون کمک بگیرید.

برای دست ها و پاهاش هم چهار تا توپک کوچک رو با قیچی برش زدم. به همین سادگی. برای شکمش هم دقیقا عین سرش فقط تافی رو سه دور کف دستم قل دادم. و یه ناف واسه اش حک کردم!

چشم هاشون ترافل ریز مشکی خوراکی هست که از فروشگاه های لوازم قنادی میتونید تهیه کنید. همه جا موجوده. نبود هم با شکلات کار کنید. یا با ماژیک خوراکی.

برای خوکی که سرش رو توی گل فرو برده هم با لبه چاقو روی تافی یه خط بندازید و یه دم خوشگل درست کنید و خلاص!


choco-pudding-18

خوک ها به سلیقه خودتون یا با کمک بچه ها توی پودینگ فرو ببرید.


choco-pudding-19

حمام گل خوش میگذره؟ فعلا که مادینگ مده!


choco-pudding-20

خوبی این مدل کیسینگ ها به اینه که از جنس مقوا هستند و درونشون یک لایه سلفون داره و رطوبت بهش نفوذ نمیکنه و در پوش پلاستیکی هم دارند و میتونید درش رو بذارید و درون یخچال قرار بدید یا اینکه با خودتون به مهمونی ببرید و به بچه ها هدیه بدید. واسه من و شمایی که عاشق درست کردن شیرینی هستیم، خوشی شیرینی نوروزی به همین حیوان سال و وقت گذاشتن واسه درست کردن شیرینی های فانتزی برای بچه هاست. مگه نه؟!


choco-pudding-21

از همه اش با نمک تر خوردنشه! دسر آقای شوهر رو دادیم دستش، گفت: "اِه پس این خوکه سرش کجاست؟!". تا یک ساعت فقط داشتیم میخندیدیم.

امیدوارم سال 1398 سالی بدون بیماری و بدون ناراحتی و بدون مشکلات برای همه ما باشه. میگن سال خوک سالی پر از رویدادهای خوب است. حالا جدا از جریان خرافاتش، ما همه چیز رو به فال نیک میگیریم و آرزومند سالی خوش برای همه هستیم! سال نو مبارک!


2019/03/16

بیسکویت خوک های انگری بردز

angrybird-pig-1

داشتم دنبال ایده واسه شیرینی های با تم خوک میگشتم، بین خوک های معروف دنیا جستجو میکردم ببینم کدومشون بیشتر به دلم میشینه و کدومش راحت تر قابلیت تبدیل شدن به شیرینی رو داره که به یاد خوک های انگری بردز افتادم.


angrybird-pig-8

اگه قول میدید پیش خودتون نگید که "این دختره یه چیزیش میشه"؛ یه رازی رو بهتون میگم:

من تو بازی انگری بردز طرفدار خوک ها هستم!

چی؟ نه؟ آره!

خب چیکار کنم آخه خیلی با نمک و خنگن! اصلا حماقت از سر و روشون میباره. جذابن، جذااااااااب!

همین. گفتمش. تمام. اصلا تو گلوم گیر کرده بود. دیگه گفتمش، خلاص!



angrybird-pig-2

وقتی یه ایده تو ذهنته و میخوای پیاده اش کنی، ولی مطمئن نیستی اونی که تو ذهنته دقیقا چطوری قراره از آب دربیاد؛ باید هرچی بدردبخور به نظر میرسه رو بخری بذاری جلوت ببینی تهش چی خلق میکنی!
پس برای شروع چندین بیسکویت کرمدار سایز کوچیک خریدم. آخرش یه مارک راضیم کرد. بیسکویتش خیلی نازک بود و کرمش هم خیلی کم. برای اون چیزی که من میخواستم عالی بود. یعنی وقتی با شکلات کاور میشد زیادی کلفت از آب در نمی اومد. (اگه مارکش براتون مهمه، تو تصویر هست. ظاهرا آیدینه.)

خب این از بیسکویت کرمدار.

برای تزئین خوک ها نیاز به چشم و دماغ و گوش داشتم.
من معمولا برای شیرینی های تم نوروز از دیماه شروع میکنم به ایده پردازی. تو این فاصله رسیدم به یه اسمارتیز با طعم نعناعی تولید ایران که هم از طعمش خیلی خوشم اومد هم از کیفیت رنگش.(اینم باز اگر مارکش رو میخواید؛ دراژه نعناعی فرمند هست)! مطمئن بودن که همون رو برای دماغ خوک ها استفاده خواهم کرد. ولی واسه چشم ها و گوشها کلی بازار رو زیر و رو کردم و آخرشم به چند گزینه بیشتر نرسیدم. در هر حال تمام اسمارتیز هایی که ازشون استفاده کردم ایرانی هستند پس با خیال راحت میتونید از سوپر مارکت یا شیرینی فروشیها یا فروشگاه های لوازم قنادی بخریدشون.
اگر هم خارج از ایران زندگی میکنید برای بیسکویت، از "مینی گلدن اریو" استفاده کنید و برای تزئینش هم که دیگه انواع کندی هست میتونید تهیه کنید.


angrybird-pig-3

اگر خاطرتون باشه من برای درست کردن کاسه شکلاتی هندونه ای یلدا دو رنگ شکلات سبز پر رنگ و سبز کمرنگ خریده بودم. همون ها رو ترکیب کردم و ذوبش کردم و چون به رنگی که میخواستم نرسیدم؛ از رنگ مخصوص شکلات ویلتون استفاده کردم و رنگ سبز رو با اون تصویری که توی موبایلم داشتم تنظیم کردم. این شکلات های میوه ای هم ایرانی هستند. شکلات واقعی نیستند. اتفاقا خوبیش هم به همینه که چون شکلات واقعی نیست نیازی به تمپر شدن نداره و همین که ذوبش کنید کفایت میکنه. خودش طوری هست که در دمای محیط کاملا سفت میشه. عالیه واسه تزئین بیسکویت. اصلا نیازی به یخچال نیست! شما میتونید دو رنگ سبز از این شکلات میوه ای بخرید و با هم ترکیبشون کنید که به رنگ مورد نظر برسید. دو طعم لیمو و نعناع هست. مارک شکلاته رو خاطرم نیست ولی حتما میتونید در فروشگاههای لوازم قنادی پیداش کنید.


angrybird-pig-4

شکلات رو که ذوب کردید؛ بیسکویت کرمدار رو بندازید توش و کاورش کنید.


angrybird-pig-5

اگر احساس کردید که غلظت شکلات زیاده و بیسکویت بعد از کاور شدن با شکلات، ظاهری شفاف و یکدست و زیبا پیدا نمیکنه، با افزودن اندکی روغن جامد، شکلات رو قدری رقیق کنید. فقط اندکی.

بیسکویت رو با چنگال بردارید و روی ظرف نگه دارید تا شکلات اضافی بریزه توی ظرف شکلات.


angrybird-pig-6

بعد بیسکویت رو روی کاغذ روغنی قرار بدید. حالا گوشها و دماغ و چشم های خوک رو سر جاش قرار بدید.

برای گوشها و چشم های خوک ها من از اسمارتیز خیلی خیلی کوچکی که تقریبا گرد هست استفاده کردم که توی تصاویر میبینید. این هم مارکش ایرانی بود ولی خاطرم نیست چون در ظرف های خیلی بزرگ بودش که من یه مشت ازش خریدم. ولی همه سوپر مارکت ها هم دیدم ازش دارند، میدونم میتونید پیداش کنید.

برای دهن متعجب خوک ها هم از یک دونه ترافل ریز گرد قرمز استفاده کردم. و اینم میدونم همه جا گیر میاد ولی باز گیرتون نیومد هم میتونید از شکلات مذاب یا ماژیک مخصوص خوراکی برای کشیدن دهن خوک ها استفاده کنید.

شکلات بعد از حدودا 5 دقیقه کاملا سفت خواهد بود و برای همیشه در دمای محیط سفت باقی میمونه. اصلا لطفش به همینه که نیازی به یخچال نیست.


angrybird-pig-7

برای اینکه قیافه شون خیلی خنگ بشه؛ ابروهاشون رو با ماژیک خوراکی و بسیار احمقانه ترسیم کردم!


angrybird-pig-9

من ترجیح دادم همه رو ساده و یک شکل درست کنم ولی شما میتونید تصاویر مختلفی از خوک های انگری بردز رو سرچ کنید و جلوتون قرار بدید و خوک های متنوعی خلق کنید. مثلا این یکی زیر چشمش کبوده. خیلی ساده میتونید بهشون تنوع بدید.

ولی من ترجیح دادم که یک ارتش خوک خنگ متعجب داشته باشم . پس خیلی بیشتر از آنچه که در تصاویر میبینید خوک خنگ درست کردم. و مهدی و لیانا هم کلی با این بازی مامانشون حال کردن!

یک ارتش بیسکویت خوک خنگ شکلاتی در مهمونی های نوروزی میتونه خیلی جذاب باشه مگه نه؟!


کپی برداری از مطلب مجاز نمیباشد. لطفا به همین صفحه لینک دهید. متشکرم
براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

2019/03/12

بیسکویت خوک با تافی توت فرنگی

pig-cookies-1

مثل هر سال، در پایان اسفندماه میپردازم به شیرینی های به شکل حیوان سال. و خب همینطور که میدونید سال 98 سال خوک هست پس شیرینی های امسال همه با تم خوک هستند. منطقی نیست آدم واسه یک بار استفاده، پاشه بره کاتر و قالب به شکل خوک بخره و بعد بذاره توی کابینت واسه چند سال بعد که دوباره سال خوک میشه. یا شایدم منطقیه؟ نمیدونم در هر حال من به رسم دیرین، امسال هم شیرینی حیوان سال رو بدون استفاده از قالب مخصوص واسه تون درست کردم که بدون دردسر تهیه اش کنید.




خوشبختانه درست کردن طرح خوک فوق العاده ساده است. برای اینکه تهیه این بیسکویت ها برای همگان ساده باشه، من از خمیرهای خوراکی مثل فوندانت و مارزیپان استفاده نکردم و بیسکویتها رو با تافی میوه ای تزئین کردم. تافی میوه ای طعم خیلی خوبی به بیسکویت ها میده و بچه ها خوردنش رو خیلی دوست دارن.



pig-cookies-3

با درست کردن خمیر بیسکویت شروع میکنیم.

از هر رسپی ای که مد نظرتون هست میتونید استفاده کنید.

من با این رسپی کار کردم.



pig-cookies-4

شما رو نمیدونم، ولی تو خونه ما کاری وجود نداره که مامان بخواد انجام بده و بچه ها قبل از مامانشون آستیناشون رو بالا نزده باشند!

مهدی و لیانا اینقدر کوکی درست کردند که گاهی اوقات به کمک مامانشون هم نیاز ندارند! دو سه ماه پیش واسه شون وردنه جدید خریدم. یکی از اعتیادات من، داشتن وردنه است؛ در کنار داشتن تخته کار، و هزار تا اعتیاد دیگه که تمام تلاشم رو میکنم که ترکشون کنم. ولی این وردنه های سیلیکونی داشتن بهمون چشمک میزدن و یکی از یکی خوشگل تر و ناز تر بودن و رنگاشون خیلی تو دل برو بود. منم دیگه ناپرهیزی (!) کردم و یه آبی واسه مهدی و یه صورتی واسه لیانا خریدم. و چون اراده خیلی قوی ای دارم با نفس خودم مبارزه کردم و اون وردنه بنفش یاسی خوشگله رو هرچقدر هم که بهم چشک زد و گفت منو تو دوستای خوبی میشیم بیا منو هم بخر؛ نخریدم! به این میگن پیشرفت! گمونم دارم بزرگ میشم. البته واقعیتش اینه که الان دیگه همه چیزایی که خیلی نازن رو به اسم بچه ها میخرم و خودم رو مبرا میکنم! بالاخره اینم سبکی از زندگیه.

از روزی که من این دو تا وردنه رو خریدم لیانا "هر روز" وردنه اش تو دستشه و  میگه: "اوکی دلست کنیم مامان."

عملا برای خودم شر ساختم.



pig-cookies-5

من برای این بیسکویتهای خوک، خودم کوکی خانگی درست کردم چون ما مرتب در حال "اوکی دلست کلدن" هستیم. ولی شما میتونید برای سهولت کار از بیسکویت های آماده بازاری استفاده کنید. اینطوری دیگه دردسر بیسکویت پختن رو حذف میکنید. هر چند که اون بوی بیسکویت وانیلی ای که توی خونه میپیچه واسه خودش دنیایی داره.

چند تا از بیسکویت ها رو واسه تزئین قایم کردم. بقیه اش رو هم بچه ها نشستن خوردن.



pig-cookies-6

و اما تزئین. قبلا هم بارها از تافی میوه ای برای تزئین شیرینی ها استفاده کردم پس با این سبک آشنایی دارید. برای تزئین بیسکویت ها به شکل خوک کافیه بگردید تافی صورتی رنگ پیدا کنید. من تافی آلبالو و توت فرنگی و هلو رو انتخاب کردم که رنگ های ملیحی داشتن.



pig-cookies-7

تافی رو باز کرده و بین دو تا تکه کاغذ روغنی قرار داده و با وردنه تا اونجایی که امکان داره نازک پهنش میکنیم. نیازی به ورز دادن تافی نیست. فقط بازش کنید و بین کاغذ روغنی بذارید و پهنش کنید.



pig-cookies-8

من با همون کاتر دایره ای شکلی که بیسکویت ها رو درست کرده بودم؛ تافی رو قالب زدم.

اگر شما از بیسکویت آماده دارید استفاده میکنید باید سایز کاتر رو هم باهاش تنظیم کنید. البته لزومی نداره که حتما هم اندازه باشند. قدری هم کوچک تر باشه مانعی نداره.



pig-cookies-9

دایره تافی رو روی بیسکویت قرار میدیم. تافی خودش ذاتا کمی چسبناکه و به بیسکویت میچسبه. اما اگر دیدید تافی ای که دارید باهاش کار میکنید به اندازه کافی به بیسکویت نمیچسبه میتونید روی بیسکویت رو با قلم مو کمی عسل یا شیره بمالید. یا شکلات مذاب. ولی همینطور که گفتم من فقط تافی رو روی کوکی قرار دادم و بهش چسبید.



pig-cookies-10

بعد برای پوزه یا دماغ خوک هم با استفاده از ماسوره تافی رو به شکل یه دایره کوچک قالب زدم. شما میتونید از در روان نویس یا یه چیزی تو این مایه ها استفاده کنید. بچه که بودم شیرینی ها رو با در روان نویس قالب میزدم! یادش بخیر!



pig-cookies-11

برای چشم های خوک من از ترافل خوراکی استفاده کردم. اگر نتونستید ترافل با سایز مناسب از فروشگاههای لوازم قنادی پیدا کنید؛ میتونید از اسمارتیز سایز کوچیک استفاده کنید. این مدل اسمارتیز خیلی کوچولو رو توی فروشگاههای لوازم قنادی و شیرینی فروشی و قنادی ها و همچنین سوپر مارکت ها با مارکهای ایرانی یا به صورت فله میفروشند. در هر حال همه جا قابل دسترس هست.

چشم ها و پوزه رو روی صورت قرار میدیم. و چون تافی چسبناکه همه به هم میچسبند.


برای گوش خوک میتونید یه دایره کوچیک با نوک ماسوره قالب بزنید و سرش رو مثل اشک نوک تیز کنید. یا اینکه با چاقو دو تا مثلث از تافی ببرید و با دست بهش فرم بدید. من گزینه دوم رو انتخاب کردم.


pig-cookies-12

باز تکرار میکنم که چون تافی میوه ای خودش چسبناکه؛ همه اجزای صورت خوک به هم میچسبند.

حالا روی چشمهای خوک رو نقاشی میکنیم. ماژیک مخصوص خوراکی رو میتونید از فروشگاههای لوازم قنادی خریداری کنید.

و یا کمی شکلات تلخ رو ذوب کنید و صورت خوک رو تکمیل کنید.



pig-cookies-13

با ابزار و یا نوک خلال دندون دماغ خوک رو سوراخ میکنیم.




pig-cookies-14

من ابرو و دهن خوک رو کشیدم و با قدری رنگ صورتی لپ های خوک رو گل انداختم و تکمیل شد.



pig-cookies-15

به همین ترتیب به تعداد دلخواه بیسکویت خوک خوشگل درست میکنیم.

البته با کمک دستیار های کوچولومون.



pig-cookies-16

اینکه این وسط در این فرایند چند تا تافی و چند تا بیسکویت فدا شدند دیگه بماند!

مهم اینه که کوچولوها از درست کردن کوکی ها لذت ببرند.



pig-cookies-17

بیسکویت های خوک با شخصیت های خنده دار و با نمک، با طعم توت فرنگی و آلبالو و هلو. خوشگل و خوشمزه و جذاب.

تهیه شده توسط همه اعضای خانواده، مخصوص سال نو.



pig-cookies-18


این هم از ایده من برای شما در صورتی که علاقه ای به خریدن قالب مخصوص خوک ندارید. کافیه چند بسته بیسکویت بخرید. به تعداد هر بیسکویت هم یک دونه تافی بخرید. و شروع کنید به تزئین. حتی اگر قالب دایره ای شکل هم ندارید فقط با دست به تافی شکل بدید. زیاد مهم نیست که خوک ها رو چه شکلی درست میکنید؛ فقط تا اونجایی که میتونید مسخره و با نمک درستشون کنید که همه مهمونها با دیدنشون شاد بشن!

خوش باشید!



کپی برداری از مطلب مجاز نمیباشد. لطفا به همین صفحه لینک دهید. متشکرم
براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

2019/03/09

شلشک

sholsholak-1

امروز 18 اسفند، به مناسبت روز بوشهر، براتون یه نان بوشهری آماده کردم.

مامان بزرگ عاشق نان پختنه؛ نوه هاش هم عاشق ورجه وورجه کردن توی دست و پاش و نان خوردن. تصمیم گرفتم از مامان بزرگ در حین نان پختن عکس بگیرم و چون میدونم شما هم عین من از دیدن صحنه تهیه غذاهای سنتی به سبک قدیمی لذت میبرید مطئنم از این پست خوشتون خواهد اومد.

خودم اولین باری که شلشلک رو خوردم واسه ام خیلی جالب بود؛ یه نان خیلی نرم و شل و ول! جالبیش به اینه که نیازی نداره که خمیر رو ورز بدی یا اینکه ساعت ها منتظر بمونی و بذاری ور بیاد. یعنی هر آن که اراده کنی شلشلک بخوری، ده دقیقه بعد تو دهنته و داری میجوی!

مامان بزرگ خیلی سال پیش اولین بار برای من شلشلک کنجدی درست کرد و من که عاشق طعم کنجدم ازش خیلی خوشم اومد و درجا سوال پیچش کردم و اطلاعات مورد نیازم رو کسب کردم. جالبه که در لهجه مامان بزرگ اینا، یعنی لهجه دشتستانی، به شُل میگن شِل پس به شلشلک هم میگن شِلشِلک. ولی من تو دهنم نمیچرخه اینطوری صداش بزنم و بابابزرگ گفت خیلی ها هم بهش میگن شُلشُلک، پس دیگه من خیالم از بابت صدا زدنش راحت شد!



sholsholak-2

شلشلک در اصل تشکیل شده از آب و آرد و نمک. ولی افزودنی های دیگه ای هم برای طعمدار کردنش میشه بهش اضافه کرد. مثل کنجد و سیاه دانه و رازیانه و زردچوبه. و یا حتی پیاز رنده شده و سبزیجات معطر خورد شده. از من میپرسید، هر بار باید یه چیزی بهش اضافه کنیم که زندگیمون متنوع شه!


sholsholak-3

آب و آرد رو به خوبی مخلوط میکنیم و اندکی نمک بهش اضافه میکنیم. و بعد دیگه هرچی عشقمون کشید توش میریزیم! البته این نظر منه!


sholsholak-4

همینطور که مشاهده میکنید؛ به صورت سنتی، یک "تاوه" خیلی بزرگ رو روی یک اجاق خیلی بزرگ قرار میدن و اجازه میدن که تاوه حسابی گرم بشه. البته قبلا از هیزم و آتش استفاده میکردند ولی الان دیگه گاز شهری کارها رو آسون تر کرده!

اینجا میشه تاوه رو با سایزهای مختلف از بازار خریداری کرد. من خودم یه سایز 30 سانتیش رو دارم چون دوست دارم نون های کوچولو درست کنم. ولی مامان بزرگ چون خیلی حرفه ایه با تاوه بزرگ کار میکنه و نان های خیلی بزرگی میپزه. مامان بزرگ مرتب نان های مختلف محلی درست میکنه شاید بد نباشه از این به بعد همه رو واسه تون تو اینستگرم، استوری کنم که ببینید. شاید هم گاهی! شاید!

تاوه که گرم شد، مایه شلشلک رو وسط تاوه میریزیم. بعد سریع روی سطح تاوه پهنش میکنیم. به طور سنتی کل این تاوه ای که میبینید رو با مایه پوشش میدن که یه نان بزرگ بدست بیاد ولی من از مامان بزرگ خواستم که کوچک تر واسه مون درستش کنه.


sholsholak-5


وقتی یک طرف نان پخت، نان رو برمیگردونیم تا سمت دیگه اش هم برشته بشه. سرعت پختش بالاست و سریع نان ما آماده خوردن میشه.


sholsholak-6

آدم های گشنه هم آماده کنار دستمون نشستن؛ پس ... حمله!


sholsholak-7

کاش تکنولوژی سریع تر پیشرفت میکرد و میشد عطر نان تازه محلی رو هم مثل تصویرش به همه جای دنیا منتقل کرد!
ولی تا زمانی که اون اتفاق بیافته؛ بهتره بیکار نشیدنید و آستینا رو بالا زده و خودتون شلشلک درست کنید.


sholsholak-8

برای اینکه یه وقت احساس نکنید که چون تاوه تو خونه ندارید نمیتونید شلشلک های با کیفیتی درست کنید؛ خودم واسه تون توی تابه شلشلک درست کردم که ببینید و با خیال راحت دست به کار بشید.

تابه رو روی حرارت میذاریم و اجازه میدیم حسابی گرم بشه.


sholsholak-9

ولی ابتدا باید خمیرش رو آماده کنیم.

برای تهیه شلشلک به میزان مساوی آب و آرد احتیاج داریم. مثلا من معمولا برای خودمون یک لیوان آرد رو با یک لیوان آب مخلوط میکنم. صد البته که همه آردها درصد جذب آبشون یکسان نیست پس ممکنه برای بعضی از آردها مثل آردهای سبوس دار به میزان دو سه قاشق غذاخوری آب بیشتری احتیاج پیدا کنید. ولی در کل نسبت آرد به آب مساوی هست. شما میتونید از آردهای مختلفی استفاده کنید. و یا حتی ترکیبی از چند آرد.

اندکی نمک هم بهش اضافه میکنیم که طعم بگیره. و همینطور اگر دوست داشتید فلفل و ادویه یا سبزی خشک شده یا دانه ها و تخمه ها یا پیاز رنده شده و سبزیجات تازه خرد شده. هر بار یه ترکیبی رو امتحان کنید ببینید چیا رو میپسندید.
یه نکته جالب هم بگم: من خودم به جای آب از آب باقی مونده از لورک یا آب باقی مانده از ماست چکیده استفاده میکنم. چون پروتئین داره و نان رو با خاصیت تر میکنه. طعمشم بهتر میشه. من و مامان بزرگ معتاد به لورک هستیم و من حتی به جای آب هم آب لورک رو میخورم! یعنی تا این حد!!! حتما تا حالا لورک درست کردید و خوردید چون خیلی سال پیش آموزش دادم و قطعا تا الان باید فرصت درست کردنش براتون پیش اومده باشه!

مایه نیاز به ور اومدن نداره ولی خب اگه بذاریم یک ساعتی بمونه بد نیست.

sholsholak-10

من هر بار که این مایه رو با یک لیوان آرد و یک لیوان آب درست میکنم، باهاش 3 تا شلشک میپزم. توصیه میکنم شما هم همینکار رو انجام بدید. چون دست اولتونه بهتره یک سوم یا یک چهارم مایه رو توی تابه بریزید و پهنش کنید.


sholsholak-11

با قاشق چوبی یا پالک یا کاردک یا هرچی که راحتید. سریع مایه رو توی تابه پهن کنید. توصیه میکنم وقتی میخواید مایه رو توی تابه بریزید حرارت رو کم کنید چون تجربه کافی ندارید و ممکنه نتونید سریع کار کنید.


sholsholak-12

همینطور که مشاهده میکنید؛ به سرعت میپزه. ولی شما هول نشید و کل مایه رو توی تابه پهن کنید.


sholsholak-13

من برای سهولت کار کنجد و سیاه دانه رو توی مایه ریختم. ولی اگر تمایل دارید متونید تا نپخته و خامه، روش هم چیزای خوشمزه بپاشید.


sholsholak-14

لبه نان رو بلند میکنیم و اگر به اندازه کافی طلایی شده بود نان رو وارونه میکنیم.


sholsholak-15

اگر نان رو کوچک گرفتید؛ وارونه کردنش خیلی راحت خواهد بود. ولی چون خمیر شل و وله، ممکنه توی دستتون پاره شه یا تا بخوره و به هم بچسبه. زیاد حساس نشید. کم کم دستتون میاد.


sholsholak-16

قدری صبر میکنیم تا روی نان هم بزشته بشه و خال های خوشگل طلایی و قهوه ای روش ایجاد شه. بعد نان رو از توی تابه برداشته و یکی دیگه درست میکنیم. و بعد یکی دیگه!


sholsholak-17

بهم نخندیدها، ولی من از اون موجودات عجیب غریبی هستم که از بس به "فاکتور کرانچ" علاقمنده، حتی یه نان نرم و شل و ولی مثل شلشلک رو هم کرانچی درست میکنه! بیماریه دیگه، چیکار کنم دست خودم نیست!

شلشلک ذاتا یه نان شل و نرم و خمیریه. ولی من نان های خمیری دوست ندارم پس به جای یه شلشلک کلفت و نرم و خیمری، یه شلشلک نازک و ترد درست میکنم. در هر دو حالت خوشمزه است. دیگه امتحانش با خودتون.
راستی اینم بگم، گاهی شلشلک رو با وانیل درست میکنند و بعد از اینکه پخت با روغن محلی یا همون "روغن خش" روش میمالن و شکر میپاشن و تاش میکنن و گاز میزنن! واسه خودش یه خوردنی شیرین محلی به حساب میاد.

من شیوه سنتی و غیر سنتی شلشلک رو بهتون نشون دادم دیگه درست کردنش با شما.

بوشهر روزت مبارک!



کپی برداری از مطلب مجاز نمیباشد. لطفا به همین صفحه لینک دهید. متشکرم
براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد