قليه ماهي

قليه معروف بوشهري

للك

للك يا گمنه جايگزين مناسبي براي برنج

مُي كُم گرفته

ماهي شكم پر بوشهري

ته چين مرغ

ته چين لايه اي سه طبقه

كباب ننه

كتلت گوشت كرانچي تهيه شده در دستان مادربزرگ

2018/09/18

ترافل حلوا خرمایی

halva khormaie (1).jpg

این حلوا از نظر طعمی از دسته حلواهای مجلسی به حساب میاد. دلیلش هم وجود خامه و شیر عسلی هست. من این حلوا رو این یکی شیرینی خرمایی که حدود 9 سال پیش براتون پست کرده بودم الهام گرفتم.


halva khormaie (2).jpg


آرد گندم 5 ق غ

روغن 50 گرم

پودر هل ربع ق چ

شیر عسلی ربع لیوان

خامه 2 ق غ

خرما 1 لیوان


halva khormaie (3).jpg

خرما رو هسته گرفته و اندازه گیری میکنیم.


halva khormaie (4).jpg

آرد گندم رو درون دیگ کوچکی ریخته و با حرارت کم خوب تفت میدیم تا بوی خامیش گرفته بشه و یه عطر تست شدگی بدست بیاره.

روغن رو اضافه کرده و هم میزنیم.

شما میتونید از کره خانگی یا روغن جامد خانگی استفاده کنید.

پودر هل رو هم اضافه میکنیم.


halva khormaie (5).jpg

دو سه دقیقه دیگه هم میزنیم تا رنگ آرد و روغن طلایی بشه.

حالا شیر عسلی رو اضافه میکنیم.

برای تهیه شیر عسلی خانگی به این پست مراجعه کنید.


halva khormaie (6).jpg

با شعله متوسط خوب همش میزنیم تا یک دست بشه.


halva khormaie (7).jpg

میتونید از هر خامه ای استفاده کنید. حتی خامه محلی.


halva khormaie (8).jpg

از روی حرارت برمیداریم. 

باز به خوبی همش میزنیم تا یکدست شه.


halva khormaie (9).jpg

اجازه میدیم تا حلوا قدری سرد بشه.

تو این فاصله خرما رو به خوبی چنگ میزنیم.

بعد این خمیر خرمایی رو به حلوا اضافه میکنیم.


halva khormaie (10).jpg

و مجددا چنگ مینزیم تا حلوا یکدست شه و شکل بگیره.

حالا برای دقایقی توی یخچال قرارش میدیم تا خنک و سفت بشه و بشه توی دست بهش فرم داد.


halva khormaie (11).jpg

حلوا رو به سایز دلخواه با دست فرم میدیم.


halva khormaie (12).jpg

حالا ترافل های حلوا خرمایی رو توی پودر کاکائو یا پودر قند یا پودر نارگیل یا پودر پسته میغلتونیم.


halva khormaie (13).jpg


واقعا خوشمزه است. طعمش خاصه و بافتش هم کاملا نرم و لطیفه. اینی که در تصویر میبینید من گاز زدم؛ حلوایی هست که به دمای محیط رسیده و کاملا نرمه و توی دهن ذوب میشه. اگر شما ترافل ها رو سفت دوست دارید میتونید توی یخچال قرارش بدید تا حسابی سفت بشن.

ترافل ها رو در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید.

من این ترافل ها رو توی کتابم نیاوردم چون توش شکر داره و من کتاب خرمای شیرین رو طوری نوشتم که توش حتی یک دانه شکر هم استفاده نشده. برای داشتن شیرینی های خوشمزه بدون شکر میتونید به کتابم مراجعه کنید.


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

2018/09/15

ساندویچ دو پیازه میگو

shrimp sandwich (1).jpg

این یکی از غذاهای محبوب منه. از بچگی عاشقش بودم. هنوز هم در همون حد بهش وفادار هستم. امروز شاهد این دوپیازه محبوب من هستید اما به شکل ساندویچ. خودم معمولا خالی خالی و بدون نون میخورمش.


shrimp sandwich (2).jpg

سیر 3 حبه

پیاز کوچک 3 عدد

روغن زیتون 4 ق غ

زردچوبه 1 ق غ

دارچین نصف ق چ

نمک و فلفل قرمز

سیب زمینی 400 گرم

میگو 200 گرم



shrimp sandwich (6).jpg

سیب زمینی ها رو پوست گرفته و به معکب های دو سانتی برش زده و به مدت 6 تا 8 دقیقه میجوشونیم. بعد آبکش کرده و آبکش رو روی دیگی که سیب زمینی ها رو توش جوشوندیم قرار میدیم تا بخاری که هنوز توی دیگ هست سیب زمینی ها رو قدری خشک کنه.

گزینه دوم اینه که سیب زمینی ها رو کبابی کنیم. من معمولا گزینه دوم رو انجام میدم. ولی گزینه اول برای عکاسی خوشگل تره!


shrimp sandwich (3).jpg

پیاز رو خورد کرده و به همراه روغن زیتون توی تابه میریزیم و 2 دقیقه با شعله متوسط تفت میدیم.
بعد سیر رو رنده کرده یا ریز خورد کرده یا کوبیده (دیگه خودتون بهتر میدونید چیکارش کنید) و درون تابه میریزیم. ادویه ها و نمک فلفل رو افزوده و  30 ثانیه دیگه تفتش میدیم.

اگه میخواید خیلی اصیل درستش کنید فلفلش رو تا اونجایی که جا داره زیاد بریزید. ولی اگر بچه مچه دور و برتون هست که هیچی! 
و باز چون بچه جماعت از طعم سیر هم زیاد خوشش نمیاد میتونید به جای سیر از پودر سیر استفاده کنید. ولی من این دوتا وروجک رو از نوزادی و به مرور به انواع ادویه ها عادتشون دادم پس جای نگرانی نیست.


shrimp sandwich (4).jpg

میگوها رو اضافه میکنیم. من ترجیح میدم از میگوی ریز استفاده کنم چون طعم بهتری خواهد داشت. 

خیلی ها فکر میکنند که چون میگوی درشت تر قیمت بیشتری داره پس بهتره. ولی برای این غذا به نظر من میگوی کوچکتر بهتر جواب میده.

من میگوها رو مستقیم توی تابه میریزیم. حتما شنیدید که همه اول میگو رو آبپز میکنند و بعد تفتش میدن. به نظر من اینکار یک جنایته و میگوی بیچاره چیزی ازش باقی نمیمونه! طفلی!


shrimp sandwich (5).jpg

اگر مثل من از میگوی ریز استفاده میکنید با شعله متوسط 2 دقیقه تفتش بدید. اگر سایز میگو بزرگتره و دارید از میگوهای درشت استفاده میکنید زمان هم افزایش پیدا میکنه. ولی توصیه میکنم از میگوی ریز استفاده کنید طعمش خیلی بهتر میشه.



shrimp sandwich (7).jpg

حالا سیب زمینی ها رو هم اضافه میکنیم و یکی دو دقیقه تفتش میدیم و خلاص! 

به اندازه ای که سیب زمینی ها کمی رنگ بگیرن و اندکی برشته یا طلایی بشن. من زیاد نمیپزمش چون سیب زمینی ها قبلا پخته شدن و فقط قراره رنگ و طعم بگیرن. ولی شما میتونید بذارید طلایی تر بشن. 

میگوها هم که دیگه کاملا پختن چون اصلا میگو طفلکی پخت زیادی نداره و همون دو سه دقیقه کافیشه.

تمام شد. به همین سادگی. 

غذای سریع و خوشمزه ایه.


shrimp sandwich (8).jpg

همینطور که گفتم میتونیم دوپیازه رو خالی خالی به همراه لیموی تازه نوش جان کنیم یا اینکه به همراه گوجه و خیارشور و سبزی یا کاهو ساندویچ بگیریم. لیانا هم مثل مامانش همه چیز میخوره و عاشق همه غذاهاست. ولی مهدی رو که میشناسید! جهت حفظ آبرو بیشتر از این توضیح نمیدم.


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

2018/09/11

فراپوچینوی نعناعی

mint frapuccino (1)].jpg

میدونید که مهدی چه علاقه وحشتناکی به فراپوچینو داره! در حدیه که اخیرا هر بار که مهدی میره توی آشپزخونه و گرفتار درست کردن فراپوچینو میشه، داد آقای شوهر بلند میشه که: "مهدی ی ی ی ی ی ی  بازم فراپوچینو؟؟؟".

یک بار که گرفتار تماشای فراپوچینو درست کردن مهدی بودم به ذهنم رسید توی فراپوچینو از عرق نعناع استفاده کنم. آخه مهدی به خوردن شربت عرق هم علاقه ناجوری داره!

خلاصه امتحانش کردم و شخصا به میزان بسیار زیادی از این ترکیب طعمی خوشم اومد.
عرق نعناع یه طعم تلخ و دبشی به فراپوچینو میده و تا چند ساعت بعد هم طعمش تو دهنته!!!


mint frapuccino (2)].jpg


یخ 3 لیوان

عرق نعناع نصف لیوان

گرانول قهوه یا نسکافه 1 ق غ

شیر نصف لیوان

شکر یک سوم لیوان


mint frapuccino (3)].jpg

یخ و شیر و شکر رو توی مخلوط کن میریزیم.

به جای شکر میتونید از شیره استفاده کنید.

میزان شکر یا شیره هم کاملا اختیاری هست و بستگی به ذائقه خورنده داره.

عرق نعناع رو اضافه میکنیم.


mint frapuccino (4)].jpg

و همچنین گرانول قهوه.

البته باز میزانش اختیاریه. میتونید کمتر یا بیشتر بریزید.

همچنین میتونید از قهوه "دیکف" استفاده کنید. یعنی قهوه بدون کافئین.


mint frapuccino (5)].jpg

دستگاه رو روشن میکنیم تا فراپوچینو شکل بگیره.

البته پارچ مخلوط کن باید برای شکستن یخ طراحی شده باشه وگرنه خودش میشکنه.


mint frapuccino (6)].jpg

وسط کار ممکنه دو سه باری ناچار شید همش بزنید و مجددا دستگاه رو روشن کرده و ادامه بدید.

نوشیدنی زمانی آماده است که همه قطعات یخ تبدیل به پودر یخ بشن.


mint frapuccino (7)].jpg

فراپوچینو رو درجا درون لیوان ریخته و سرو کنید.


mint frapuccino (8)].jpg

باید اعتراف کنم که عاشق این ترکیب طعمی شدم. با طعمش خیلی حال میکنم. ابتکار خوبی بود.

البته مهدی ابتکارات خودش رو ترجیح میده!

مهدیه دیگه! 

براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

2018/09/08

سالاد پاستا و تن با نخود سبز و کرفس

tuna pasta salad (1).jpg

بچه ها اون مدلی که دلت میخواد ماهی نمیخورند. هر چند که به نسبت سایر بچه ها، بچه های من بهتر ماهی میخورند. ولی متاسفانه ماهی مورد علاقه شون ماهی تن هست. وقتی مهدی دو سه ساله بود به حدی به ماهی تن علاقه داشت که ما هر هفته ماهی تن میخریدیم و من به شیوه های مختلف طبخش میکردم و مهدی هم با علاقه مینشست میخوردش. ولی ماهی تن در تمام فصول سال توی بازار گیر نمیاد. پس در اون مواقع ناچاریم از کنسروش استفاده کنیم.
و اگر شما بندر نشین نیستید که دیگه اصلا هیچی!

یکی از راحت ترین موارد گنجوندن ماهی تن در منوی غذای بچه ها، سالاد پاستاست.
اگر ماهی تن تازه در دسترس دارید با ماهی تازه و اگر ندارید با کنسرو.


tuna pasta salad (2).jpg

پاستا 350 گرم

سس مایونز دو سوم لیوان

نخود سبز 1 لیوان

کرفس خرد شده نصف لیوان

خیار شور خرد شده 1 لیوان

پودر خردل نصف ق غ

پیاز قرمز کوچک 1 عدد

ماهی تن 1 لیوان یا دو قوطی کنسرو

tuna pasta salad (3).jpg

پاستا رو درون آب جوش و قدری نمک ریخته و در حد آلدنته میپزیم.
آلدنته یعنی اینکه پاستا باید دورش نرم شده باشه اما مرکزش هنوز کمی سفت باشه. به زبان ساده تر یعنی پاستا وا نرفته باشه!
بهتر هست از پاستاهای با سایز کوچیک  استفاده کنید که سس به خوبی بهش بچسبه. مثلا همین پاستای "شل" که در تصویر میبینید مدل مناسبیه.


tuna pasta salad (4).jpg

پاستا رو آبکش کرده و اجازه میدیم قدری سرد بشه و درون کاسه ریخته و سس مایونز رو اضافه کرده و مخلوط میکنیم.

سس مایونز رو میتونید خودتون در خانه درست کنید.

رسپی سس مایونز با زرده تخم مرغ

رسپی سس مایونز با سفیده تخم مرغ


رسپی سس مایونز در ده ثانیه


tuna pasta salad (5).jpg

ماهی تن رو به قطعات کوچک خورد کرده و توی ظرف میریزیم.


tuna pasta salad (6).jpg

پیاز رو خیلی ریز خورد میکنیم و پودر خردل رو هم اضافه میکنیم.


tuna pasta salad (7).jpg

خیار شور و کرفس رو هم خورد میکنیم.

ترجیحا از ساقه های جوان کرفس استفاده کنید.

نخود سبز و کرفس و خیار شور رو هم اضافه میکنیم.

نخود سبز رو میتونید وقتی فصلش هست خودتون فریز کنید یا اینکه فریز شده اش رو بخرید و بعد هنگام نیاز برای سی ثانیه درون آب جوش و بعد درون آب یخ بریزد و آبکش کنید. اینطوری رنگش کاملا سبز باقی میمونه.


tuna pasta salad (8).jpg

سالاد رو به خوبی هم زده و سرو میکنیم.

به دلخواه میتونید نمک و فلفل هم بریزید اما از دید من نیازی نیست. مختارید.


tuna pasta salad (9).jpg

مشغول الذمه اید اگر فکر کنید لیانا سالاد رو با انگشت میخوره!



براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

2018/09/04

اسموذی هلو و آناناس

peach pineapple smoothie (1).jpg

این یه نوشیدنی تگری میوه ای شیرین ساده و سریعه. اگر از طعم آناناس و هلو خوشتون میاد میتونید این اسموذی رو امتحان کنید.

هلو 4 عدد

آناناس 200 گرم

یخ 1 لیوان

آب کمپوت آناناس دو سوم لیوان


peach pineapple smoothie (2).jpg

میتونید از آناناس تازه استفاده کنید یا کمپوتش.

هلو ها رو پوست گرفته و هسته اش رو جدا میکنیم.

قطعات یخ و تکه های آناناس و هلو رو توی پارچ مخلوط کن میریزیم.

آب کمپوت آناناس رو اضافه میکنیم. اگر دارید از آناناس تازه استفاده میکنید، میتونید از یه شربت ساده استفاده کنید یا اینکه کلا حذفش کنید و به شیرینی موجود در میوه ها اکتفا کنید.


peach pineapple smoothie (3).jpg

دستگاه رو روشن میکنیم تا زمانی که اسموذی شکل بگیره.

تکرار میکنم که پارچ مخلوط کن شما باید قابلیت شکستن یخ رو داشته باشه.



peach pineapple smoothie (4).jpg

یه نوشیدینی تگری غلیظ و خوشرنگ خواهیم داشت.


peach pineapple smoothie (5).jpg

این میزان برای دو نفر مناسبه. البته بستگی به نفرش داره!

peach pineapple smoothie (6).jpg

آقای شوهر و مهدی علاقه عجیبی به آب کمپوت آناناس دارند. من خودم لب نمیزنم اصلا از بچگی دوستش نداشتم. اینه که این نوشیدنی رو در دو ورژن درست میکنم.

در هر دو حالت خوشمزه است.

در جا نوش جان کنید.


براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد

2018/09/01

سالاد یونانی

greek salad (1).jpg

سالاد یونانی یکی از سالاد های بسیار معروف دنیاست که در ایران هم بسیار رایجه و در اکثر رستورانها میتونید توی منو پیداش کنید.
سالاد یونانی یا Greek salad  یا   Horiatiki salad یک سالاد تابستانیست که تشکیل شده از گوجه فرنگی و خیار و پیاز که معمولا روی سالاد قطعات پنیر فتا و زیتون کالاماتا ریخته شده و با نمک و اورگانو و روغن زیتون تکمیل میشه. در ورژنهای مختلف این سالاد، مواد دیگه ای هم از قبیل فلفل دلمه ای سبز و کیپر بهش افزوده میشه

امروز ورژن من از این سالاد رو شاهد خواهید بود.


گوجه فرنگی 200 گرم

خیار کوچک 2 عدد

پنیر فتا خرد شده 1 لیوان

زیتون 1 لیوان

ارگانو یا آویشن 1 ق چ

روغن زیتون 4 ق غ

فلفل سیاه


greek salad (2).jpg

گوجه فرنگی رو خورد میکنیم. مهم نیست از چه گوجه ای استفاده میکنیم.

خیار رو هم خورد میکنیم. می تونید مثل من خیار رو از طول برش زده و با قاشق دانه هاش رو خارج کرده و بعد برش بزنید.


greek salad (3).jpg

حالا زیتون ها رو توی ظرف میریزیم. ممکنه فکر کنید این میزان زیتون برای سالاد زیاده. ولی خب مشخصه اصلی سالاد یونانی زیتونه و از اون مهم تر بچه های من عادت زشتشون اینه که زیتون ها رو با انگشت از توی سالادها جمع کنند. پس من زیتون ها رو درسته و به میزان زیاد توی سالادها میریزم.

زیتون کالاماتا زیتونی نیست که به راحتی در ایران در دسترس باشه. البته اینجا که من زندگی میکنم کنسروش هست ولی گرونه. پس از هر نوع زیتونی که دوست دارید استفاده کنید.


greek salad (4).jpg

پنیر فتا رو با چاقو یا با دست به قطعات کوچک تقسیم کرده و روی سالاد بریزید.

پنیر فتا در ایران به وفور یافت میشه. ولی اگر نمیدونید چیه میتونید از همین پنیرهای سفید محلی استفاده کنید.

باز ممکنه فکر کنید این میزان پنیر برای سالاد زیاده. ولی مجددا باید همون دلیل قبلی رو تکرار کنم. متاسفانه این عادت ناشایست در مورد سالاد واسه اینا شکل گرفته و مامانشون هم بهشون هیچی نمیگه! حتی یکبار! عجب مامانهایی پیدا میشن ها! والا!

مورد بعدی فلفل سیاه و اُرگانو هست. امروزه دیگه اُرگانو رو هم میتونید به صورت بسته بندی شده در سوپر مارکت ها پیدا کنید. ولی اگر در دسترس نبود از مقدار کمی آویشن استفاده کنید یا کلا حذفش کنید.


greek salad (5).jpg

یونانی ها خودشون تاکید زیادی روی مصرف روغن زیتون خالص با کیفیت بالا دارند. پس از بهترین روغن زیتونی که در دسترس دارید برای سالاد یونانی تون استفاده کنید.

دیگه تمامه و آماده خوردن. من توش نمک نمیریزم چون پنیر و زیتون به اندازه کافی شور هستند. پیاز و فلفل دلمه ای رو هم هر از گاهی برای تنوع به سالاد اضافه میکنم که در اینجا شاهدش نیستید. و همچنین کیپر یا لگجی یا گلک. که باز با وجود اینکه همیشه توی یخچال ما وجود داره، از اضافه کردنش به سالاد اجتناب کردم. ولی همینطور که عنوان کردم یکی از مواد این سالاد در برخی از ورژن هاش هست پس میتونید اضافه کنید.

به همین سادگی و باب طبع بچه هایی که سالاد دوست دارند.

و داشت یادم میرفت ... همینطور بزرگترهاشون!

براي استفاده بهتر از كارگاه آشپزسازي لطفا مبحث سوالات متداول را به صورت كامل مطالعه بفرماييد