2009/12/18

آپساید-داون موز




در طبقه بندی کیکها یک گروه کیک وجود داره به نام " آپساید-داون" یا کیکهای وارونه! در این مدل کیکها شما ته قالب میوه قرار میدید ولی بعد که قالب رو برگردوندید که سرو کنید، روی کیک میوه دارید. به همین دلیل بهش میگن کیک وارونه! مشهورترین کیک وارونه "آپساید-داون آناناس" هستش ولی من امروز موزش رو آموزش میدم.

حتما واسه شما هم زیاد پیش اومده که موزهاتون له شدن و رو به خرابی گذاشتن... در این جور مواقع، این بهترین فرصت برای امتحان کردن این کیک خوشمزه است.

نکته: توجه داشته باشید که با موز سفت و سالم و زرد و خوشگل نمیشه این کیک رو درست کرد و موزها باید له شده باشند!




دستور این کیک برزیلی الاصل است که در اینجا برای شما ترجمه می شود :

تخم مرغ 4 عدد

شیر 1 لیوان

شکر 2 لیوان

آرد دو و نيم لیوان

نشاسته نصف لیوان

کره 56 گرم

موز 5 عدد

بیکینگ پودر 2 ق چ

وانیل 1 ق چ





موزها را از طول برش می زنیم


1 لیوان شکر را در یک قالب 25 سانتی روی حرارت ملایم ذوب می کنیم

خیلی دقت کنید چون شکر سریعا می سوزد و تیره و تلخ می شود. پس حرارت نباید زیاد باشد



وقتی که شکر کاملا کاراملایز شد، با اسپچولا یا قاشق چوبی به دیواره های قالب نیز کارامل بزنید



حالا موزها را بچینید. جهت برش خورده باید روی کارامل قرار گیرد. دقیقا مطابق تصویر. ( این نکته رو فقط برای کسانی که تا به حال با شکر مذاب کار نکردند مینویسم: "به محض اینکه شکر ذوب شد ظرف را از روی حرارت برداشته و بعد موزها را بچینید")



حالا مشغول آماده کردن کیک می شویم. سفیده ها را با همزن آنقدر بزنید تا سفت و ابری شود



زرده ، وانیل ، شکر و کره را خوب بزنید تا کرمی یکنواخت بدست آید



آرد، نشاسته و بیکینگ پودر را الک کرده و مرحله به مرحله به همراه شیر به مخلوط اضافه کنید. فر را روی حرارت 180 درجه قرار دهید.



مخلوط باید مطابق تصویر کاملا یکنواخت باشد و گلوله آرد درون آن باقی نماند.



مواد را روی سفیده ریخته و با قاشق چوبی "فُلد" کنید. دقیقا مثل اینکه می خواهید لباس تا کنید. آهسته و دورانی بدون اینکه قاشق را بلند کنید مواد را فقط به یک جهت تا کنید(هم نزنید وگرنه پف کیک میخوابد)


باید سفیده کاملا با مواد مخلوط شود و گلوله های سفیده وسط مواد باقی نماند. در غیر اینصورت کیک شما مزه نیمرو می گیرد!!!!


مواد را روی موزها بریزید



یک سوم قالب باید خالی باشد تا کیک جای پف کردن داشته باشد


کیک را روی پنجره وسط به مدت 45 تا 50 دقیقه در فر قرار دهید




پس از خارج کردن قالب از فر اجازه دهید کیک توی قالب بماند ولی نباید بگذارید سرد شود چون از قالب جدا نمی شود




دستور سرآشپز:

در صورت وجود یک شوهر کنجکاو در منزل ، کیک دلبندتان را بالافاصله پس از خارج کردن از فر در آشپزخانه توی قالب ترک نکنید. این نصیحت را از یک همسر داغ دیده بپذیرید!

"این نوع کیکها را نباید سریعا از قالب خارج کرد. اجازه دهید شکر ذوب شده مجددا به حالت جامد درآید"

توصیه های "شِف" را جدی بگیرید!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...