2010/05/04

کیک آقای پوه



"آقای پوه" یا "مستر وینی" (من با این دو اسم صداش میزنم ولی اسم اصلیش Winnie the Pooh هستش) یکی از محبوب ترین شخصیتهای کارتونی منه. بعدشم توی شخصیتهای "وینی ذ پوه" من "ایور" رو خیلی دوست دارم چون عین خودم ، همه آرزوش بیشتر خوابیدنه!


یه دونه عروسک پوه ی گنده هم دارم که از تمام عروسکام ( که خیلی زیاد هستند) بیشتر دوسش دارم. این به کنار... پوه با زندگی من عجین شده.... همه چیز از نوع پوهیش رو دارم. رو تختی پوه، ملافه پوه ، جا جورابی پوه، جا حوله ای پوه .. تا سالها هم من و حمیده سرمون رو روی روبالشتی پوه میذاشتیم و میخوابیدیم. از اون مهم تر حمیده یه لیوان پوه خیلی خوشگل واسه چای خوردن توی اداره داره منم یه لیوان ایور! واسه نوروز هم حمیده واسم از کیش یه جعبه شدیدا ناناز "ایستر پوه" آورد! دنیای ما دو تا پوهیه!


از همه هیجان انگیزتر اینکه دیروز من ماوریت بودم و اداره نرفتم، امروز صبح اول وقت حمیده یه ایور خوشگل از زیر میزش بیرون آورد!!! دخترک خوش شانس واسه تولدش ایور کادو گرفته بود! من که نمی تونستم تحمل کنم، درجا بعد از اداره رفتم که عینش رو بخرم ... ولی خوب طبق معمول ( که همیشه هم باید واسه همه مون اتفاق بیافته) دونه آخریش بوده! حالا قرار شده من و حمیده یه شب در میون بغلش کنیم که من افسردگی نگیرم!

این از تاریخچه پوهی من. حالا ماجرای کیک:

هیچکس توی خانواده از من توقع کیک نداره چون میدونند که جسم و جونش رو ندارم و خودم رو تلف میکنم. اگه اهل تزئین کیک باشید میدونید که درست کردن اینجور کیکها حداقل دو روز کامل وقت آدم رو میگیره و اصلا با زندگی کارمندی جور در نمیاد



ولی امروز روز تولد دختر داییهای دو قلوم بود و من تا به حال به عمرم واسشون کیک تولد درست نکرده بودم. نگار که دانشگاه اصفهانه و طفلک دستش از دنیا کوتاه... میمونه بهار که مثل خودم عاشق کیکه و خوردن رو به چیزای دیگه ترجیح میده ، پس تصمیمم بر ساختن کیک شد... ولی چه کیکی؟ خوب معلومه...پوه.
این مدل تزئین کیک که میبینید جون میده واسه اونهایی که نقاشی شون زیاد خوب نیست و استعداد طراحی روی کیک رو ندارند! چرا؟ چون دیگه مجبور نیستی روی کیک ، ذهنی نقاشی کنی. بلکه به راحتی هر طرحی رو که دوست داری پرینت میگیری و یه کاغذ روغنی میذاری روش و شروع میکنی به دور گیری و بعدشم رنگامیزی! امکان نداره گند بزنی! فقط باید قیف کاغذی درست کردن رو خوب بلد باشی چون یه صد تایی لازمه!

حالا یه چیزی یادتون بدم که ذوق کنید.... این مخصوص ماماناییه که میخوان واسه بچه شون کیک تولد درست کنند... کافیه بچه تون اینقدر بزرگ شده باشه که بتونه نقاشی بکشه. یه دونه از نقاشی هاش رو بر میدارید... مثلا فرض میکنیم که کودک با استعداد شما منظره ای از کوه و درخت و خونه و گل و پروانه و ... کشیده. یه کاغذ روغنی میندازید روش و به روشی که تا چند دقیقه دیگه یاد خواهید گرفت نقاشی بچه تون رو روی کیک منتاژ میکنید! ولی باید دقیق کار کنید...مثلا اگه اون واسه رنگامیزی ، خط خطی کرده و از کادر بیرون زده، شما هم باید دقیقا همین کار رو بکنید تا کپی برابر با اصل بشه! بعد چند تا از گلها ( یا هر چیز دیگه) ای که کشیده رو جدا کار میکنید و دور بدنه کیک میچینید که حالت برجسته پیدا کنه! حرف نداره نه؟ ببین بچه چه ذوقی میکنه نقاشی خوشو روی کیک ببینه!

من ( خوشبختانه) دیگه بچه مچه دور و برم ندارم و همه دختر دایی و پسر دایی هام از آب و گل در اومدن و دیگه وقت شوهرشونه! پس تا بچه خودم استعداد نقاشی پیدا نکنه از کیک درست کردن من خبری نیست! ( نپرسید چند سالشه که اصلا ندارم) خودتون دست به کار شید و آثار هنری فرزند تان را کیکی کنید!

خب اسم این تکنیک frozen buttercream transfer هستش و یعنی انتقال باترکریم منجمد به کیک. تا به حال دو مدل باتر کریم یاد گرفتید که میشه از هر دو استفاده کرد. فقط باز تکرار میکنم. ایتالیاییش سفیدتره و دیرتر ذوب میشه پس واسه تابستون بهتره. فرانسویش چون با زرده درست میشه زرد تره و زودتر هم ذوب میشه ولی ملت طعم زرده رو به سفیده ترجیح میدن. هر دو رو بخورید و بعد خودتون تصمیم بگرید. به نظر من هر دو خوشمزه است. ولی من اینبار یه عالمه زرده داشتم و متن کارم رو نمیخواستم سفید باشه چون میخواستم پوهیش کنم...پس از باترکریم فرانسوی استفاده کردم.

ابتدا کیک تون رو بپزید و بذارید کاملا سرد بشه. من از فر که در آوردم، وارونه اش کردم و کمی که سرد شد، به صورت وارونه توی فریزر گذاشتم که خوب سفت شه. بعد از قالب درش آوردم و نصفش کردم و با کرم و موز و گردو دو لایه کیک رو پر کردم و بعد گذاشتم توی یخچال تا اطلاع ثانوی.

در مرحله بعد باید باترکریمتون رو رنگ کنید. پس با رنگهای دلخواه رنگش کنید ( لازمه که بگم که باید از قبل باترکریم رو از یخچال بیرون بیارید تا نرم بشه؟ نه لازم نیست چون خودتون میدونید. میدونید دیگه؟) رنگ های ژلی پیشنهاد میشه چون رنگهای مایع ، کار رو روان میکنن و ممکنه خراب شه. ولی اگه رنگ ژلی ویلتون موجود نبود دیگه چاره ای ندارید. فقط زیاد رنگ نریزید چون بعد از مدت کمی پر رنگ تر میشه.




قبلا گفتم که چند راه برای ایجاد طرح روی کاغذ وجود داره. دیگه نمیگم. فقط اگه دارید پرینت میگیرید حواستون باشه که ریورس پرینت بگیرید که بعد که کار رو روی کیک منتقل میکنید طرحتون وارونه نشه.


من ولی روش خودم رو دارم. روش تنبلا! عکس رو با زوم این و زوم آوت به سایز مورد نظرم میرسونم و بعد کاغذ روغنی رو میذاریم روی مانیتور و با ماژیک کپی میکنم!


توجه داشته باشید که اگه به روش من عمل میکنید باید موقع اجرا حتما کاغذ روغنی رو پشت و رو کنید که باترکریم با جوهر قاطی نشه!








حالا یه قیف کاغذی ساختم و با رنگ سیاه دورگیری کردم




بعد باید بذارید توی فریزر تا ببنده. پس کاغذ روغنی رو روی یه قالب کیک یا سینی یا چیزی که بشه توی فریزر گذاشت قرار بدید و بعد اجرا کنید. راستی من برای اجرای این آقای پوه اول قالبی که کیک رو توش درست کردم رو روی کاغذ گذاشتم و دورش رو کشیدم تا سایز کیکم مشخص شه. بعد طرح رو توی اون دایره تنظیم کردم.








برای دور کیک زنبور و کوزه عسل کشیدم. اونها رو هم دورگیری کردم و گذاشتم توی فریزر. پس سینی ها رو یکی در میون توی فریزر میذاشتم و روی اون یکی کار میکردم.




رنگهای مختلف رو به همین ترتیب روی پوه کار کردم. یعنی لباسش قرمز.













و صورت و بدنش لیمویی مایل به نارنجی ( رنگ پوه ای )






هر مرحله که رنگ میشه ، میره توی فریزر که سفت شه و رنگها ترکیب نشه. بعد از اجرای هر کار با قیف ، با کارد سطح رو صاف کنید.






کل رنگامیزی که تموم شد، حالا کار رو با رنگی که قراره کیک رو کاور بده میپوشونیم.(زنبورها رو میبینید که دارن محو میشن؟ اون دو تا چپه رنگ سفیدی که میبینید زیرش زنبوره . ولی اول دورگیری کردم. مثل اون زنبور سمت راستی که نصفه نیمه پوشونده شده)



حتما با دورگیری شروع کنید که بعد زائده نداشته باشه. یعنی دور خطوط سیاه رو خطوط سفید میگیره





به همین ترتیب دور دایره رو هم دورگیری میکنیم و بعد پرش میکنیم. حواستون باشه که موقع اجرا رنگها توی هم قاطی نشه. پس باید باترکریم کاملا منجمد شده باشه. این مدل تزئین حوصله و وقت زیاد میخواد و کار یک ساعت و دو ساعت نیست. باید عشق خرجش کنید که شیک بشه!
مهمه که این کاور ضخیم باشه که بعد موقع انتقال نشکنه. پس خوب بپوشونیدش و در انتها با کارد سطحش رو خوب صاف کنید.





یکی دو ساعت بسته به حجم کار باید اجازه بدید تا طرحتون خوب منجمد بشه. توی این فاصله کیک رو با باترکریم میپوشونیم. روی کیک مهم نیست صاف از آب در بیاد ولی دورش رو خوب روش کار کنید. قبلا گفتم چطوری سطح صاف ایجاد کنید؟ اگه نگفتم... باید کاردتون رو توی آب جوش بزنید و بعد با حوله خشک کنید و بعد روی کیکی که کاملا پوشیده شده ولی هنوز خوب نتونستید صافش کنید عمود بر کیک نگه دارید و کیک رو بچرخونید تا یه سطح کاملا صاف ایجاد بشه. تجربه میخواد. پس باید تمرین کنید. خیلی هم صاف نشد زیاد مهم نیست. زشت نمیشه







حالا دایره کار شده رو از فریزر خارج کرده و روی کیک منتاژ کنید و بعد که از جاش مطمئن شدید آروم کاغذ روغنی رو جدا کنید.






قانونا اگه درست کار کرده باشید باید به یه همچین فرمی برسید. حالا اگه دور کار زیادی داره با همون روش کارد داغ درستش کنید و یا اگه کم داره با باترکریم پرش کنید.




حالا طرح های روی بدنه رو باید سوار کنید. کافیه خیلی آروم با انگشت زیرش بزنید و کار رو از کاغذ جدا کنید و بچسبونید روی کیک.





و کیک ما آماده است.





حالا این اونی بود که دیشب دیدید. زنبوری روی بدنه کیکی شیرین





خرسی که تمام زندگیش کوزه های عسل محبوبش هستند. هــــــــــــــــــــــــــــــانـــــــــــــــــــــــی....







ولی زنبورا ولش نمیکنن





زنبور اینجا.... زنبور اونجا.... زنبور همه جا.....




ویییییییییییییزززززززززززززز




اوه....باذر! ( جمله مورد علاقه من که با آقای پوه تکرارش میکنیم)

و یک دختر دایی ذوق زده! که شدیدا ابراز احساسات کرد! خیلی از کسانی که شیرینی و کیک دوست دارن خوشم میاد! دکتر بهار یه پایه خوب تو این مورد به حساب میاد.

و اما قل دیگه اش... نگار جون ، دکتر شما میتونی مانیتور رو لیس بزنی خاله!

طعمش هم خوب بود. همه راضی بودند. و چون کلا هم کیکش کم شیرینه و هم کرمش، کیک خوبیه و زیر دل نمیزنه. داییم که خوشش اومد.

حتما با نقاشی بچه تون کارش کنید و اگه تونستید عکسش رو بفرستید. کار جالبیه ، نتیجه اش هم خوبه.

اگه پوه کار کردید ...منو بی نصیب نذارید لطفا!

باز ساعت داره دو میشه... من آخرش جوون مرگ میشم با این بیخوابیهام

یه شب بخیر پوه ای از طرف من به شما.... تولد دو قلوها هم مبارک!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...