2010/05/08

فته الدجاج

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pHzqBnBSiwbDG2RQ763YrDyZHYvlQIN4ocWeU4ai5-uDxoiSujT9MdoVQnMBx_asbmiI-NDVJrK50FgWJqywsEaXJsm2LPEIQQAp8b6uu4QvmZFQE8MCt400m7C-Q1Hjq/Fetted-dijaj1.jpg?psid=1

غذاهای عربی به ذائقه ایرونی ها خوب میسازه. و من هم شخصا غذاهای عربی رو دوست دارم ( بگو تو چه غذایی رو دوست نداری!) این یکی مزه اش یه جورایی به تهچین خودمون شبیه و اون طعم سیرش خیلی متفاوتش میکنه.

ما در بلاد عرب انواع و اقسام فته ها رو داریم که همه شون توش نون تست شده داره. یعنی همه فته ها با نون سرو میشه به جز فته مرغ که با برنج درست میشه.
فته با تشدید روی ت خونده میشه ...یعنی اینجوری...Fetteh و دجاج هم یعنی مرغ و کلش اینطوری خونده میشه : Fetted-dijaj . این مدلش رو توی برنامه "صحبه طیبه" دیدم و چیز بسیار خوشمزه ایه. مقدار مرغ توی رسپی خیلی زیاد بود من به رسپی خودم رسیدم.

برای مخلوط مرغ:

تیکه های مرغ آبپز شده 2 لیوان

آبلیمو ½ لیوان

سیر 4 حبه

نمک و فلفل

برای برنج:

برنج 2 لیوان

آب 4 لیوان

زعفران ½ ق چ

کره ½ ق غ

روغن زیتون 1 ق غ

برای مخلوط ماست:

ماست پرچرب 3 لیوان

سیر 2 حبه

نمک


نان خورد شده 1 لیوان

بادام زمینی فلفلی ½ لیوان

پیازچه ½ لیوان

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2p1sChjMKvgRAl4E7GOSd4v81cQsEs4Uzbf0r7tJ0azRG0YOfkG6V6wfpOsNP4i8n6fN84_GOAkBlT2KoHZDii43VXJC23OoloJ5asTyYoI8yW0TICaC0p2M-unNrnYV6B/Fetted-dijaj2.jpg?psid=1


مهم نیست چه نونی باشه.بهتره نازك باشه. مثلا نون پيتا. در هرحال با قیچی به مربعهای کوچک تقسیمش کنید و با یک قاشق روغن زیتون چربشون کنید و 10 دقیقه تستش کنید تا طلایی بشه


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pelRrRnXqG6ObkaGwVux--y3nmcNCOw2ewdpydyYouVoGbsARAvAA9zfjMzMDU2dNvoRnb1emrgLRt17llmjKJQwnPwuOAwz61LTNfOrfpDfQdtnHQsOiPovj9NrujloQ/Fetted-dijaj3.jpg?psid=1


برنج رو توی کره و روغن 5 دقیقه تفت بدید و بعد آب و زعفران و نمک رو اضافه کنید و هم بزنید تا آبش خشک بشه. حرارت باید متوسط باشه. بعد با حرارت ملایم اجازه بدید تا کاملا آبش خشک شه. اگه اول برنج رو توی روغن تفت بدیم شفته نخواهد شد. الان دیگه باید برنج تون مغز پخت شده باشه.


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pCNj38eJUq9s-t0r_Rw5TxuKjPLDQ6-OshIs2iGRElAZZ2WldF_JPYK0mXYs3r2i4ilVVsDkieni8KHnZrHfZ9I-0hqriqtjjG-KOZO8dq8-OqyuX8kHVg5BMFRZ8ON0_/Fetted-dijaj4.jpg?psid=1


مرغ رو آبپز کرده و خورد میکنیم ( زیاد ریز نشه) بعد توی روغن و سیر خورد شده و نمک و فلفل و آبلیمو 5 دقیقه با حرارت متوسط تفتش میدیم


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pSDu_ilUiWxFWTzgzbzNmC_GtUJVUOHdtNAGOppbFt6HvD65qzKVUkVlQSgK07---R_v6WQMJcCUgeY4zeqP3VCc4PbJfCXgp_6a9omD_93iJ2Img8TFkVHzs6gLJrnxU/Fetted-dijaj5.jpg?psid=1


ماست رو با سیر رنده شده و نمک مخلوط کرده و کنار میذاریم.


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pAvJjqX-k7jgrMPnl4zPWQO5b_ecdgZi2sNwVseai4LUdhkubgXu1Y5x06eYL4BPD46hxJiq1gFfFRrvNpfq16J49vpf6zXe-CgdrrUW2AA-2Kv82wGW5ZAkO3D4cp1E9/Fetted-dijaj6.jpg?psid=1


باید توی ظرف شیشه ای سرو بشه که لایه هاش دیده بشه. اول نون ها رو کف ظرف میریزیم


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pQNEanoIP5kejlymEjNTnlttb_cK6yzBPv9Gs9bA6YsCMxFbXTzN30o-n78mELsGyOqlxoN5SDQIA9q6lRuWU84U03QXaKc26yS2D0BprO7Gkv3Q-AV7qN9qbpcvnsjHh/Fetted-dijaj7.jpg?psid=1


بعد برنج زعفرونی


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pBoDjX99aLD4L-IPQH9gsutWk_7dokeJYke8CP4B1OTbAh1tu5Bo1H46uPPwXP8oJGeEvzBxF3IzD1eIcbzSN3TKk_LhjLrzu0bRm4p00miFqz5VsQADFNwZOYTQsfojW/Fetted-dijaj8.jpg?psid=1


بعد مرغ رو روش پهن میکنیم

https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pKNvmIMjlHZK7LSO0VOnJZ-po2cgwK8nN0uyqFoo6s5JaQJsTM2odX_2CqrvqK5TOkHCNzTD0ikruRVY3K74QMudonDnnU3C4WndDSv8IaVZwsok9h7jYDdC5y_a06FKe/Fetted-dijaj9.jpg?psid=1


در آخر ماست رو روش میریزیم.


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pSQFNHoPDfaym0QC2yyB_f-enV_gmTqWIuu85phLvazDJI_awqhDb1VqD3-aaed7HGxDluVGT4R4kAtBJ0u6oQYHwoZfJQV1q5Kcy_zCQ0K2gL0TVRki9-3KzZePtzzPH/Fetted-dijaj10.jpg?psid=1


روش رو هم با بادام زمینی ( فلفلیش رو استفاده کردم که ترکیب قرمز و سفید و سبزش چشمنواز باشه) و پیازچه تزئین میکنیم


https://xjbg4g.blu.livefilestore.com/y2pozUPQN0wXP0ZlOas3YHO3oSqndehlaiddm--Yv4Q_pViZd_sqGhOt0r62CTOBx4CzIcxeXIInySF21vNGDSHKU4j00g5M_2ZWGr2U_lE_VvX67Cko4Gl_uSsyQEiUUAi/Fetted-dijaj11.jpg?psid=1


غذا رو همون موقع سرو کنید چون اگه بمونه، نونها بر اثر رطوبت برنج نرم میشه و دیگه کرانچی نخواهد بود. واسه سروش هم از یه قاشق گنده استفاده میکنیم و از یک سمتش تا پایین برمیداریم و میریم جلو...دقیقا همونجور که ترایفل سرو میشد.

طعمش خیلی خوبه.
من هم كه طعم تند سیر توی غذا رو خیلی دوست دارم.

بعدش هم جعفری بجوید که دهنتون بو نگیره!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...