2010/06/30

کیک آپساید-داون آناناس

https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2pv6XxpZNFxAPuCWDQfw5myqjoCiAMcnFvKIqEzDq47AgtS3JZDHbneFksQcW0D5T8I5G9VCTX4ptMQQMnVNoLBZC1H9bPx24_jqrHJj_dbm3MYWYABFN6CbX0OZPGXhXs/Pineapple%20upside-down%20cake1.jpg?psid=1

قبلا كيك آپسايد داون موز رو ديديد. اينبار با كيك بسيار مشهور آپسايد داون آناناس آشنا بشيد.

در دوران 1800 ميلادي كه فرها رواج نداشتن مردم كيك ها شون رو توي ماهيتابه هاي چدني و ضخيم روي اجاق درست ميكردن. و برای اینکه وقتی از قالب خارجش کنن، کیک ظاهر خوشگلی داشته باشه کف ظرف رو میوه و کارامل شکر و کره میریختن. ضخیم بودن قالب کیک باعث ميشد كه كره موجود در كف ظرف نسوزه. و به دليل اينكه در اون زمان كنسرو آناناس هنوز اختراع نشده بود اين كيك رو با ميوه هايي مثل سيب و آلبالو درست ميكردن. و موقعي كه كيك رو برميگردوندن اون لايه رويي ميوه كارامل شده خودنمايي ميكرد.

كيك آپسايد داون آناناس Pineapple upside-down cake از سال 1901 كه كارخونه Dole در هاوايي شروع به توليد كنسرو آناناس كرد در دنيا رواج پيدا كرد.

خب اين كيك خوشگل رو هم ياد بگيريد كه با وجود اينكه زحمت زيادي نداره جلوه بسيار زيبايي داره. البته بگم اون كارامل كفش يه كم تجربه ميخواد و بار اول امكان داره تو دستتون خراب شه. نگران نباشيد بريزيدش دور و از نو كارامل بسازيد ( راه ديگه اي نداره) . يه نكته ديگه اينكه اگه فرتون خوب نباشه كيكتون پف نميكنه و ممكنه خميري بشه. باید بدونید که اين يه كيك سفته كه با نفوذ اون كارامله توش و همينطور تركيب طعمش با آلبالو و آناناس بسيار خوشمزه ميشه.


براي تاپينگ:
كره ربع ليوان
شكر دو سوم ليوان
كمپوت آناناس
ماراسكينو چريز
براي كيك:
آرد 1 ليوان
شكر سه چهارم ليوان
بيكينگ پودر يك و نيم ق چ
نمك ربع ق چ
تخم مرغ 1 عدد
شير نصف ليوان
كره ربع ليوان
رنده پوست ليمو ربع ق چ
آب ليمو 1 ق چ
وانيل 1 ق چ

اين مقدار مواد در يك قالب 23 سانتي به شما ارتفاع كيكي در حدود 2 سانت ميده . پس حواستون باشه كه ارتفاعش بسيار كمه و اگه واسه جمعيتي داريد درست ميكنيد مثل من مواد رو دو برابر كنيد. ولي اگه قراره واسه خودم و آقاي شوهر باشه با همين مقدار مواد درست ميكنم.

من رسپي هاي مختلف رو امتحان كردم و اين يكي كيكش خوشگلتر از بقيه ميشه. فقط ممكنه توي فرهاي غير استاندارد پفش بخوابه و خميري بشه. پس حتما همينطور كه بارها گفتم دفعه اول اين كيك رو فقط واسه تست براي خودتون درست كنيد و مهمون واسه اش دعوت نكنيد! جدی میگم!






https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2pd7j8xcOjaUnxU6g2nA83R75lv3YADpB4u-VLYKtytzsNqR5yu2E627ddoCqJvhj2SncwVHiSWmvkMDRE0GJXZyqxhPLVZrXqQMuQbAJZIZBg1SE3prXU4smfh3V2SE_x/Pineapple%20upside-down%20cake2.jpg?psid=1



فر رو روي درجه 180 سانتيگراد 350 فارنهايت قرار بديد.

شكر رو روي حرارت ملايم ذوب ميكنيم. كره رو اضافه كرده و وقتي كاملا حل شد توي قالب ميريزيم. ( اين قسمت كار حساسه. اگه با كارامل ساختن مشكل داريد حتما چند بار تمرين كنيد) من از قالب 23 سانتي استفاده كردم ولي 21 سانتي هم جواب ميده. كوچيكتر از این اگه بود تعداد آناناسها رو كم كنيد.
كارامل رو كامل كف قالب پهن كنيد.


بهتر اینه که قالب رو روی اجاق قرار بدید ( حرارت فر باعث میشه روی اجاق دما بالاتر از روی کاونتر باشه) و کارامل رو بهش منتقل کنید چون ممکنه هوای اتاق سرد باشه و زود سفت شه. اگه قبل از پهن کردنش سفت شد قالب رو گرم کنید.

https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2pX8yuW8Z_bEA8PTr1J7fIaEMjq5bCbzr3F1WdoSrHVjU4VvNp_I2mFFVq56plnOrDTOs_wCRiYKy5SKCWvCjeKnr_n5UgreGfQAjtcMtDMReIkOOB-x2b839AA-Cz8ExJ/Pineapple%20upside-down%20cake3.jpg?psid=1

آناناسها رو خشك كنيد و دونه دونه حلقه ها رو روي كارامل بچينيد
بهتره آناناسها رو تا جایی که میشه به هم بچسبونید.

https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2pY72OhqxzQ_Ydy0P2qtWcyuodAWUNjpYCv-2DkhbheKc6V48RJqgVwOJwEzd9aylrbXZAIbGFkohDI2gKL2lwAu72_fEhbs7j8YHPvKRrOycBZFr6q87hhFaptuKjD7m0/Pineapple%20upside-down%20cake4.jpg?psid=1

بعد وسطشون مارسكينو چريز قرار بديد ( قبلا كامل توضيح دادم كه چيه) ولي اگه نداريد آلبالوي ساده بذاريد.

https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2pRQdxo2xDJRgSAFp9QCapvs6yiTYHQef4HpQV8UxRpFEq_aKwQsuVkT46zHmMFRlnZnhEfVRc9n2L-PZaSVcHn7YhPDTa7WQxfd7dyPGEIaPcgigPdQD4b4RlRzSU98fA/Pineapple%20upside-down%20cake5.jpg?psid=1


حالا براي مخلوط كيك.... تخم مرغ و شكر و وانيل رو بزنيد. و بعد كره، رنده پوست ليمو و آبليمو و شير رو اضافه كنيد.

https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2pQpBT2H9SxWn-n4bgLRg1EpfV6BouAQW2slwo27RP94WxEK8P77MshM6uxN8Pmux_KQo5ewgPfQzgsL8DgMzAwvTCXXPbh32NvirTucc_wjxgw4mzRJ6yglcNxIjEV_5G/Pineapple%20upside-down%20cake6.jpg?psid=1


آرد و نمك و بيكينگ پودر رو الك كرده و به مخلوط اضافه كنيد. مخلوط تقريبا سفتي بدست خواهد اومد.

https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2p9s8N5ZLnOpPdDflLOvaBRiUyRwxnHb9ReP3bvgXnKd6ive1qAuYxmBcjfLEOYs8gkFz3G3FJuI1mWzoCyR62qRqnTDC-XJ7j68ZCUpkmQBjF79O8zjnSN9mGlYs7pdmr/Pineapple%20upside-down%20cake7.jpg?psid=1



مواد رو روي آناناسها آهسته و با دقت پهن ميكنيم که آلبالوها جابجا نشن. روش رو صاف كرده و توي فر قرار ميديم. ( همینطور که میبینید مخلوط کیک تا حدی سفته)


https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2p5l42rRG-Tgh9TfT2K5_cLqf3BcaQwDjWLXkkomQ3uUKzEtVCbPtGh3Sg5yofYu8qkLlWoZxllN5N54CF6XmXljUWxjzEo-eN-oJlGt1OXowprcemtrBYFzvEEivaQHJe/Pineapple%20upside-down%20cake8.jpg?psid=1


بعد از 40 تا 50 دقيقه با كارد وسطش فرو ميكنيم و اگه ديديم چيزي بهش نچسبيد يعني پخته و از فر خارج ميكنيم.

بعد از 5 دقيقه كه سرد شد. دورش رو با كارد از قالب جدا كرده و توي ظرف سرو برش ميگردونيم. اين زمان استراحت نهايي خيلي مهمه




https://puvvbq.blu.livefilestore.com/y2pjPEZM7fBOj60waM1ZgFYx9384qCK2abyqiaiWYxGitR175xDcZreYlzXb8kThyfGgneIhpbLNNoG4vHcU2x5rUhD0MWSRFkF0DKcZfa1deweIIyz-UxypMSprpNPk9-9/Pineapple%20upside-down%20cake9.jpg?psid=1


توی این عکس کیفیت آناناسهای کارامل شده رو میبینید! خیلی زیباست

اين كيك بسيار زيبا و بسيار خوشمزه ايه و ظاهرش هم خيلي عاليه و واسه مهموني ها يه كيك مجلسي به حساب مياد. آپساید-داون هلو و زردآلو و سیب رو هم کم کم درست میکنم. اونها هم خیلی خوشمزه میشن.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...