2010/07/19

پاولوا



پاولوا Pavlova يك مدل مرنگ بزرگه كه به شكل كيك درستش ميكنن و با خامه و ميوه سرو ميشه. يك داستان جالب پشت اين شيريني خشمزه و خوشگل وجود داره. يك شف استراليايي ( و یا نیوزیلندی در هتلی استرالیایی! ) بعد از ديدن رقص زيباي آنا پاولوا Ánna Pávlova ( بالرین معروف روس) تصميم ميگيره دسري درست كنه كه مثل رقص آنا پاولوا سبك و پفي و ابري باشه. و واقعا هم همينطوره!


اين مقدار براي 6 تا 8 نفر كافيه


سفيده تخم مرغ 4 عدد

پودر قند 1 ليوان (کمش نکنید

سركه سفيد 1 ق چ

نشاسته 1 ق چ

وانيل 1 ق چ


ميوه تازه ( توت فرنگي و كيوي)






فر رو روي درجه 130 سانتیگراد 250 فارنهايت قرار بديد


سفيده تخم مرغ بايد هم دما با دماي اتاق باشه. سفیده ها رو خوب ميزنيم تا به "سافت پيك" برسه ( نكات تهيه مرنگ رو مطالعه كنيد) بعد كم كم پودر قند رو هم اضافه كرده خوب ميزنيم تا سفت بشه. حالا وانيل و سركه و نشاسته رو اضافه كنيد.





توي سيني فر كاغذ روغني بذاريد. ( رسپي ميگه كه بايد كاغذ رو چرب كنيم و نشاسته بپاشيم ولي اينطوري ممکنه بعد از سرو كردن ته پاولوا مثل كارامل كشدار بشه و ديگه پوك و ترد نباشه. پس پيشنهاد ميكنم كه بدون هيچ دستكاري فقط پاولوا رو روي كاغذ روغني بريزيد البته این در صورتیه که مرنگ درست کردن رو خوب بلد باشید. در غیر اینصورت همون شیوه نشاسته رو اجرا کنید. در ضمن من توصیه میکنم اگه بار اولتونه ... اول کاپ مرنگ درست کنید که خیلی ساده تر از پاولواست)


تمام مواد رو به شكل يه دايره روي كاغذ با قاشق چوبي پهن ميكنيم. بهتره دورش رو كمي بلند تر بگيريد كه مثل كاسه بشه كه بعد مواد راحت تر توش چيده بشه.






توي فر به مدت يك ساعت قرار بديد. توجه داشته باشيد كه دماي فر به حدي كمه كه اصلا محسوس نيست اينطوري با حرارت بسيار بسیار بسیار ملايم مرنگ ميپزه بدون اينكه تغيير رنگ بده. و البته خوب پف ميكنه. بعد از يك ساعت فر رو خاموش كرده و در فر رو يه كم باز ميذاريم تا به آرومي سرد بشه. خيلي روي كيفيت كار تاثير ميذاره. يك ساعت بعدش بريد سر وقتش.


هرگز درجه فر نباید از اینی که گفتم بیشتر باشه وگرنه اونی که باید نمیشه!






تا اونجایی که من دیدم بیشتر پاولوا رو با توت فرنگی و کیوی تزئین میکنن. ولی تقریبا از همه میوه ها استفاده میشه. و یا سالاد میوه. تزئینش هم کاملا اختیاریه. یعنی میشه فقط میوه ها رو روش ریخت!






بعد روش رو با خامه فرم گرفته بپوشونيد و با ميوه تزئين كنيد.




توجه داشته باشيد كه سفيده بايد خيلي خوب زده بشه. پودر قند بايد كاملا توي سفيده حل شده باشه. كاملا! زياد زدنش مشكلي ايجاد نخواهد كرد. نتيجه نهايي يه مرنگ تقریبا نرم و پفی و کیک ماننده با يه كراست كرانچي ترد دورش! بسيار خوشمزه و البته با خامه و ميوه ديگه طعمش رويايي ميشه.


راستي اين نبايد هوا ببينه. مرنگش خراب ميشه. پس سريع سرو كنيد. اينقدر خوشمزه هست كه زود تموم شه!


رسپی از mummatomany

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...