2010/11/30

کیک رطب و شیر عسلی



با آخرين رطب امسالم اين كيك رو درست كردم و ديگه رطب رفت تا سال بعد.



شير عسلي يك سوم قوطي
رطب 300 گرم يا يك و نيم ليوان
شير 1 ليوان
جوش شيرين ربع ق چ
بيكينگ پودر 1 ق چ
روغن نصف ليوان
تخم مرغ 2 عدد
آرد يك و يك چهارم ليوان
وانيل 1 ق چ






اول چند تا توضيح بدم. اول اينكه اين رو با خرما هم ميتونيد درست كنيد. دقيقا با همين شيوه. بعد اينكه در رسپي اصلي ما يك سوم ليوان شكر داريم كه من حذفش كردم پس شما ميتونيد به تخم مرغ ها شكر اضافه كنيد. و اينكه در رسپي اصلي از يك قوطي شير عسلي استفاده شده يعني 397 گرم ولي به نظر من زيادي شيرينش ميكرد پس اون رو هم كم كردم كه باز شما ميتونيد اضافه اش كنيد. و اينكه من به جاي آب از شير استفاده كردم پس اگه با شير مشكل داريد به جاش آب بريزيد. اين كيك در نهايت كم شيرين ميشه پس از اول با آگاهی از اين موضوع تصميم خودتون رو بگيريد.
همينطور كه هميشه ميگم...اول همه مواد اوليه رو جلو دستتون بچينيد كه چيزي فراموش نشه و در هنگام درست كردن مخلوط زمان تلف شده نداشته باشيد.
فر رو روي درجه 180 سانتيگراد 350 فارنهايت قرار ميديم





وانيل رو به تخم مرغها اضافه ميكنيم.





و خوب هم ميزنيم. شما مختاريد كه شكر اضافه كنيد.





و حالا شير عسلي. به به!





و خوب هم ميزنيم. هر چي شير عسليش بيشتر باشه خوشمزه تر ميشه





رطبها رو هسته گرفته و با همزن ميزنيم.





شير (يا آب) رو اضافه ميكنيم.





و بعد جوش شيرين. (اگه از خرما استفاده ميكنيد بايد در اين مرحله 10 دقيقه بهش استراحت بديد تا پفكي بشه)





و روغن رو هم اضافه ميكنيم. راستي توي رسپي اصلي از نصف ليوان كره ذوب شده استفاده كرده كه خب مسلما كيك رو خوشمزه تر ميكنه. بازم مختاريد.




حالا مخلوط تخم مرغ رو به مخلوط رطب اضافه ميكنيم.





و در نهايت آرد و بيكينگ پودر ( در رسپي اصلي بيكينگ پودر وجود نداره. ولي اينطوري ممكنه پف كيكتون كم شه)





و توي قالبي كه كاغذ روغني انداختيم و چرب كرديم ميريزيمش و ميره توي فر به مدت 40 تا 45 دقيقه.





البته بسته به شكل قالبتون ممكنه زمان پخت كمتر يا بيشتر بشه پس چكش كنيد.





دليل اينكه من توضيح دادم كه در رسپي اصلي مواد به چه صورت هست اينه كه من ورژن رژيميترش رو درست كردم و اونايي كه با كيكهاي شيرين و چرب مشكل دارن بهتره همين مدلي كه من درست كردم درستش كنن. ولي اگه ميخوايد خوشمزه تر بشه بهتره چرب و شيرينش كنيد. آبرومندانه تره.





اين كيك خيلي نرم و مرطوب و خوشمزه ايه. درسته كه من شیرينيش رو كم كردم اما همينطور كه ميبينيد در نهايت موقع سرو، از خجالتش در اومدم! يعني روش يه عالمه شير عسلي كاراملايز شده ريختم. رسپيش رو ميتونيد توي پست استيكي ديت كيك پيدا كنيد.



برگرفته از كتاب الطبخ قصيمي نت

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...