2011/09/10

چیزکیک ژاپنی



japanese cheesecake (1)


همه مون برای اثبات ارادت خالصانه مون به چیزکیک واجبه که تمام مدلهاش رو حداقل یک بار هم که شده در دوران حیاتمون تیست کنیم. برای نیل به این هدف حتما مدل ژاپنیش رو درست کنید. اما باید توضیح بدم که چیزکیک ژاپنی کاملا با چیزی که ما تحت عنوان چیزکیک میشناسیمش فرق میکنه. دلیلش هم اینه که ما در فرایند ساخت چیزکیک تلاش میکنیم که تخم مرغها زیاد زده نشن تا ایجاد پف کاذب توی کیک نکنه. به همین علت هم هست که تخم مرغ آخر همه به مواد اضافه میشه. اما چیزکیک ژاپنی یه مدل کیک اسفنجیه. یعنی بافتی کاملا اسفنجی داره با طعم پنیر خامه ای. وسوسه شدید، نه؟


شکر 140 گرم
تخم مرغ 6 عدد
کرم تارتار ربع ق چ
کره 50 گرم
پنیر خامه ای 250 گرم
شیر 100 میلی لیتر
آب لیمو 1 ق غ
آرد 60 گرم
نشاسته 20 گرم
وانیل 1 ق چ


japanese cheesecake (2)


بچه مون رو میدیم دست باباش


فر رو روی 160 درجه سانتیگراد 325 درجه فارنهایت قرار میدیم


همه مواد رو جلومون میچینیم و اندازه میگیریم


پنیر خامه ای و کره و شیر رو توی ظرفی که تحمل حرارت داشته باشه میریزیم


japanese cheesecake (3)


روی ظرف حاوی آب جوش قرارش میدیم و با قاشق چوبی هم میزنیم. (آب جوش به کف ظرف برخورد نکنه. یعنی ما فقط بخارش رو لازم داریم)


japanese cheesecake (4)


وقتی کره ذوب شد و مواد کاملا مخلوط شد میذاریم کاملا سرد شه


japanese cheesecake (5)


ما به 60 گرم آرد نیاز داریم . اگه ترازو ندارید، هر لیوان آرد 125 گرمه پس میشه تقریبا نصف لیوان (من فقط در موارد خاص از ترازوم استفاده میکنم و معمولا با لیوان کار میکنم ولی این رسپی یه مقداری حساسه)


japanese cheesecake (6)


آرد رو به مخلوط پنیر اضافه میکنیم. نشاسته رو هم همینطور (باز اگه ترازو ندارید هر 1 ق غ نشاسته ذرت رو برابر با تقریبا 10 گرم بگیرید . یعنی میشه 2 ق غ) . حتما هم الک کنید


japanese cheesecake (7)


زرده و سفیده تخم مرغها رو از هم جدا میکنیم. روشش رو قبلا آموزش دادم


japanese cheesecake (8)


سفیده ها رو کمی میزنیم تا کف کنه. کرم تارتار رو اضافه میکنیم (نداشتید هم مهم نیست)


japanese cheesecake (9)


هم میزنیم تا پف کنه و شکر رو اضافه میکنیم (هر لیوان شکر 200 گرمه . پس تقریبا سه چهارم لیوان لازم دارید)


japanese cheesecake (10)


اینقدر هم میزنیم تا به سافت پیک برسیم (من به این دلیل اول سفیده رو زدم که مجبور نباشم پره های همزن رو بشورم)


Vanilla (2)


زرده ها رو به مخلوط پنیر اضافه میکنیم . توی رسپی اصلی وانیل نداره ولی از من میشنوید وانیل اضافه کنید که بعد کیکتون بوی تخم مرغ نگیره (من از یک چهارم قاشق چای خوری وانیل شکری استفاده کردم)


(رسپی اصلی میگه باید یک چهارم قاشق هم نمک اضافه کنیم که پیشنهاد نمیکنم چون کیک به خاطر داشتن پنیر کمی مزه شوری میگیره)


japanese cheesecake (12)


اگه دوست ندارید مجبور نیستید آبلیمو اضافه کنید . در هر حال اثر خاصی روی طعم کیک به جا نمیذاره (اگه میخواید لیمویی شه باید پوست لیمو رو توش رنده کنید)


japanese cheesecake (13)


خب... مخلوط پنیر رو که کاملا هم زدیم به سفیده اضافه میکنیم


japanese cheesecake (14)


و به آرومی فولد میکنیم


japanese cheesecake (15)


و زندگی شیرین میشود!


من عاشق این رنگ ابر و بادی ای هستم که موقع فولد کردن کیک ها به وجود میاد. شما تو حس نمیرید؟ نه؟ پس فقط خودم زیادی جوگیر میشم؟ اشکالی نداره


japanese cheesecake (16)




قالبتون رو چرب کنید. یه کاغذ روغنی رو به اندازه گردی کف قالب ببرید و توی قالب قرار داده و مجددا چرب کنید.


من از کوچکترین قالب کمربندیم استفاده کردم . ولی لازم نیست حتما کمربندی باشه. (کار با کمربندی راحت تره)


حالا مواد رو توی قالب کیک میریزیم.


japanese cheesecake (17)


اگه قالبتون کمربندیه حتما باید فویل پیچش کنید.


واجبه یه نکته رو توضیح بدم... عکس رو میبینید؟ من یک تیکه فویل بزرگ رو روی سطح قرار دادم و قالب رو وسطش گذاشتم و بعد فویل رو دور قالب جمع کردم. اینطوری باید دور قالب فویل بپیچیم. متاسفانه بعضی از دوستان اشتباه برداشت میکنن و فقط دیواره قالب رو فویل میپیچن!!! این که فایده نداره. اینطوری بازم آب وارد چیزکیکشون میشه و کراستشون خیس میشه. خلاصه ... گفتم که گفته باشم!


japanese cheesecake (18)


حالا قالب کیک رو توی یک ظرف بزرگ و مرتفع قرار میدیم و بعد توی فر میذاریم. توی ظرف رو تا نیمه قالب آب جوش میریزیم ( تا نیمه ارتفاع قالب چیزکیکمون. نه نیمه ظرف بیرونیش!!! اینو هم باید میگفتم چون باز بد برداشت میشه)


japanese cheesecake (19)


مدت زمان پخت یک ساعت و ده دقیقه است. و توی این زمان میپزه چون تستر تمیز از کیک بیرون میاد. اما من دوست دارم روی کیکم طلایی شه پس زمان پخت رو یک ربع افزایش میدم.


japanese cheesecake (20)


بعد فر رو خاموش میکنیم و در فر رو نیمه باز میذاریم تا کیک خنک شه


میبینید که کیک از دیواره قالب جدا میشه


japanese cheesecake (22)


حالا کیک رو توی یخچال قرار میدیم تا سرد شه. و یا کم طاقت هستیم و یه برشش رو درجا واسه خودمون سرو میکنیم.


japanese cheesecake (21)


بافت کیک کاملا لطیف و نرم و اسفنجیه و توی دهن آب میشه. مزه پنیر خامه ای به خوبی حس میشه.


این کیک شیرینیش زیاد نیست و زیر دل نمیزنه و مواظب باشید باید اخطار کنم که امکان داره کل کیک رو یک نفره تا ته برید.


japanese cheesecake (23)


بد نیست یه اسلایسش رو هم با کمی مربای آلبالو سرو کنید. من با چهار طعم مربا تستش کردم مربای آلبالو ترکیب جالبی بوجود میاره. کاش اینقدر شکمو نبودم و یه عکس هم ازش گرفته بودم میدید. مربا از لبه های کیک به پایین سرازیر میشه و زیباش میکنه


japanese cheesecake (24)


اگه عاشق چیزکیک هستید (و فرتون استاندارده) چیزکیک ژاپنی رو امتحان کنید. شاید مشتری ثابت شدید.


رسپی از dianasdesserts


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...