2012/10/16

تالياتلي دست ساز با سس پستوي گوجه فرنگي خشك شده


حالا كه ياد گرفتيم چطوري خمير پاستا رو به راحتي تو خونه درست كنيم ميتونيم انواع و اقسام غذاها رو با اين پاستاي تازه آماده كنيم.
تالياتلي tagliatelle يك نوع پاستاي بلند و كشيده و نازك روبان ماننده كه از لحاظ ظاهري مثل فتوچينيه و معمولا 0.65 تا 1 سانتيمتر عرض داره
قبلا در مورد تالياتلي توضيح دادم و يك نمونه غذا با تالياتلي رو با هم ديديم. حالا ياد ميگيريم كه چطوري با خمير پاستاي تازه تالياتلي درست كنيم



مطابق دستور خمير پاستا رو آماده كرده و با پاستا ماشين يا با دست نازك پهنش ميكنيم



براي تالياتلي درجه پاستا رو تا يكي مونده به آخر تغيير ميديم. پاستا بايد در حدي نازك شه كه تقريبا انگشتان دست از پشتش مشخص باشه. (و البته اگر يه درجه ديگه نازكترش كنيم به وضوح دستمون رو از پشت پاستا ميبينيم)



صفحه پاستا رو روي سطح آرد پاشي شده قرار ميديم



اگر صفحه خيلي بلنده با كارد به چند قسمت تقسيمش ميكنيم تا كار باهاش آسون بشه



اگر دستگاه پاستا سازتون ميتونه تالياتلي درست كنه كه هيچي
وگرنه بايد با دست تالياتلي ها رو برش بزنيم
براي اينكه برش زدن راحت تر بشه و تالياتلي خوشگل در بياد هر شيت پاستا رو رول ميكنيم كه بعد يكجا برش بزنيم
چون ممكنه خمير پاستا موقع رول شدن به هم بچسبه ساده تر اينه كه از هر دو سمتش رول كرده يا تا بزنيم
هر شيت پاستا رو از دو انتها رول ميكنيم تا رولها از دو طرف در مركز به هم برسن



حالا روي هم قرارش ميديم.



به همين ترتيب همه شيتهاي پاستا رو رول يا تا ميكنيم



خط كش يا متر كنار دستمون ميذارم و تالياتلي ها رو برش ميزنيم
همينطور كه گفتم بايد بين 0.65 تا يك سانتيمتر عرض داشته باشن. مثلا من در اينجا همه تالياتلي ها رو به عرض 8 ميلي متر برش زدم



دونه دونه رولها رو باز ميكنيم و تالياتلي هاي خوشگل مون خودشون رو نشون ميدن



حالا بايد بذاريم خشك شن
واسشون يه دونه استند درست كنيد. هر جور كه راحتيد. مثلا من اينبار روي يه دونه ظرف مستطيلي چهار تا چاپستيك گذاشتم
شما ميتونيد از قاشق چوبي يا كفگير يا سيخ كبابي يا ... استفاده كنيد
اجازه بديد نيم تا يك ساعت بمونن تا خشك شن
البته ميتونيد هم تالياتلي ها رو توي آرد غلتونده و بپيچونيد و روي دستمال كاغذي آشپزخونه بذاريد و سريع آبپز كنيد



توي يه ديگ خيلي بزرگ آب بريزيد و بذاريد به جوش بياد
نمك اضافه كرده و پاستا رو توش بريزيد



وقتي پاستا رو توي آب جوش ريختيد يك بار همش بزنيد تا مطمئن شيد به هم نميچسبن
اگر ديگتون به اندازه كافي بزرگ باشه و آب كافي وجود داشته باشه و تا ريختيدشون توي آب يك بار هم بزنيد به هيچ عنوان به هم نميچسبن چون جاي كافي واسه مانور دارن (پاستاي تازه واسه پختش روغن نميخواد)
يكي دو بار بيشتر هم نزنيد
در ديگ رو نذاريد




قانون پخت پاستاي تازه اينه كه پاستا در دو سه دقيقه ميپزه اما چون شرايط هيچوقت استاندارد نيست بايد از همون يك دقيقه اول مرتب يه تيكه از پاستا رو بچشيد. گازش بزنيد. بايد آلدنته باشه. يعني چي؟ يعني بايد دورش كاملا نرم و پخته باشه اما مركزش كمي سفت باشه و زير دندون بياد
از قبل يه دونه آبكش آماده كنار دستتون بذاريد.
يا اينكه از اون هم راحت تر... مثل من يه دونه از اين صافيهاي مخصوص گنده بخريد كه يكجا بزنيد زير همه تالياتلي ها و از آب بيرونشون بياريد

پس پاستا نبايد خام باشه كه سفت باشه و زير دندون بياد. و نبايد هم له شده باشه و خميري باشه
اگر پاستا تون رو خوب عمل آورده باشيد چون گلوتن توش شكل گرفته به هيچ عنوان پاستا وا نميره. پس تلاش كنيد كه به درستي لمينِيت كنيد



پاستا رو توي تابه ميريزيم (ميبينيد اين صافيه چقدر بزرگه ديگه دردسر آبكش كردن رو هم نداره)
اگر پاستا رو آبكش ميكنيد حتما يك ليوان از آب پاستا رو كنار بذاريد واسه سسش




يكي از پاستاهاي مورد علاقه من پاستا با پستو هستش كه شيوه تهيه پستوي ريحان و پستوي گوجه فرنگي خشك شده رو ياد گرفتيم پس به راحتي ميتونيم پاستا رو آماده كنيم



دو سه قاشق از پستو رو توي تابه ميريزيم و دو قاشق از آب پاستايي كه كنار گذاشته بوديم رو هم بهش اضافه كرده و با حرارت متوسط يه تفت كوچولو بهش ميديم در حدي كه پاستا به پستو آغشته شه. اگر نياز بود باز هم آب پاستا بهش اضافه ميكنيم. تا زماني كه يه سس كرم مانند داشته باشيم
آب پاستا به دليل نشاسته اي كه توش داره باعث چسبيدن پستو به پاستا ميشه
(يكي دو دقيقه كفايت ميكنه در حدي نيست كه پستو تغيير رنگ بده اين تيرگي كه ميبينيد به دليل نور بد آشپزخونه است)



پاستا رو درجا سرو كرده و روش هم كمي پارمزان رنده ميكنيم



به جرات ميگم كه پاستا با پستوي گوجه فرنگي خشك شده محبوب ترين پاستا براي منه. به حدي طعمش رو دوست دارم كه با هيچ پاستاي گوشتي اي عوضش نميكنم
پاستاي تازه دست ساز به حدي خوشمزه است كه اگر رفتيد تو كارش و درستش كرديد ديگه بعيد ميبينم به سمت پاستاي صنعتي برگرديد. فقط كمي وقت لازم داريد و مقداري هم علاقه!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...